Alanyaspor'da flaş ayrılık! CAS kararıyla uluslararası men cezası aldı

Alanyaspor'da flaş ayrılık! CAS kararıyla uluslararası men cezası aldı
Trendyol Süper Lig ekibi Corendon Alanyaspor, Brezilyalı futbolcu Eduardo Bauermann ile sözleşmesini feshederek flaş bir ayrılığa imza attı.

Corendon Alanyaspor, Temmuz başında Santos'tan transfer ettiği 27 yaşındaki Brezilyalı stoper Eduardo Bauermann'ın sözleşmesini feshetti. Turuncu yeşilli kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Eduardo Bauermann'ın kulübümüzle olan sözleşmesi, daha önce kendisiyle yapılan protokole istinaden feshedilmiştir. Bauermann'a bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz" denildi. Santos formasıyla 78 maçta 5 gol - 2 asistlik performans sergileyen Bauermann, Corendon Alanyaspor formasını resmi maçlarda hiç giymedi.

BAHİS ŞİKESİ İDDİASI

Brezilya basınında yer alan habere göre; Bauermann Santos'ta oynadığı dönemde, 5 Kasım tarihinde Avai'ye karşı oynanan maçta bilerek sarı kart gördüğü için 10 bin dolar kazanç sağladı.

Bahis şikesi yaptığı tespit edilen Brezilyalı futbolcuya, federasyon tarafından 360 gün futboldan men cezası verildi. Aldığı cezanın ardından Santos'la sözleşmesini fesheden Bauermann, Corendon Alanyaspor'la anlaşmaya vardı. Brezilya Futbol Federasyonu'nun Türkiye Futbol Federasyonu'yla görüştükten sonra CAS'a gittiği, verdikleri futboldan men cezasının Brezilya dışındaki ülkelerde de geçerli olmasını talep ettiği ve bunun onaylandığı belirtiliyor. Alanyaspor'la Temmuz başında sözleşme imzalayan Bauermann'ın lisansı 29 Ağustos tarihine kadar çıkartılamamış ve ilk 3 hafta forma giyememişti. Lisansı çıktıktan sonra 4. haftada Pendikspor'la oynanan maçta yedek kulübesinde yer alan Bauermann mücadeleyi süre alamadan tamamlamıştı.