Alanya'da kritik maç! Namağlup unvanlarını korumak istiyorlar

Alanya'da kritik maç! Namağlup unvanlarını korumak istiyorlar
Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Atakaş Hatayspor'u sahasında konuk edecek.

Alanya Oba Stadı'nda oynanacak ve saat 21:45'te başlayacak müsabakayı, hakem Direnç Tonusluoğlu yönetecek.

Yeni sezonun ilk haftası sonunda 4'er puanı bulunan Corendon Alanyaspor ve Atakaş Hatayspor, namağlup unvanlarını korumak için sahaya çıkacak...

Ev sahibi Antalya ekibinin geride kalan sezonlarda rakibini iç sahada 6-0'lık skorlarla iki kez mağlup etmesi dikkat çeken notlar arasında... Söz konusu sonuçlar aynı zamanda Corendon Alanyaspor'un Süper Lig'de aldığı en farklı skorlar oldu. Bu sezon çıktığı iki Süper Lig maçında da gol yemeyen Alanyaspor, kulüp tarihinde ikinci kez üst üste üç karşılaşmada kalesini gole kapatmak istiyor....

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'in ilk iki haftası sonrası elde edilen verilere göre; en fazla pozisyon üreten ikinci takım olurken, Corendon Alanyaspor ise aynı süreçte sadece VavaCars Fatih Karagümrük'ten daha fazla net pozisyon bulabildi...

Futbolverler büyük çekişme vadeden mücadeleyi beIN SPORTS 1 ekranlarından takip edebilecek.

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT

Hatayspor ile oynadığı beş Süper Lig maçının ikisini kazanan Alanyaspor (1B 2M; hükmen galibiyet hariç), iki galibiyetini de sahasında 6-0'lık skorlarla aldı ve en üst ligdeki en farklı skorlarını elde etti.

Alanyaspor ile oynadığı beş Süper Lig maçının üçünde puan kaybeden ve bu karşılaşmalarda gol atamayan Hatayspor (2G 1B 2M), galip geldiği iki maçta da kalesini gole kapattı.

Bu sezon evinde oynadığı ilk Süper Lig maçında İstanbul Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Alanyaspor, 2023 senesinde henüz üst üste iki iç saha galibiyeti alamadı.

Volkan Demirel'in ilk Süper Lig maçına çıktığı 2 Ekim 2020'den bu yana 1.5 puan ortalaması yakalayan Hatayspor (7G 5B 5M; hükmen yenilgiler hariç), bu süreçte sadece geçen sezonu ilk dört sırada tamamlayan takımların gerisinde kaldı: Galatasaray (2.5), Fenerbahçe (2.2), Beşiktaş (2.1) & Adana Demirspor (1.8).

Bu sezon çıktığı iki Süper Lig maçında da gol yemeyen Alanyaspor (2-0 v İstanbul Başakşehir & 0-0 vs Çaykur Rizespor), kulüp tarihinde ikinci kez üst üste üç gole kapama yapmak istiyor (Eylül 2021).

2023/24'te oynadığı ilk deplasman maçında Pendikspor'u 5-1 mağlup eden Hatayspor, en son 2013/14 sezonuna ilk iki dış saha karşılaşmasını kazanarak başladı (TFF 2. Lig).

Süper Lig'in ilk iki haftasında Hatayspor'dan (7) daha fazla net gol pozisyonu üreten tek takım Fenerbahçe'ydi (10). Alanyaspor ise bu süreçte sadece Fatih Karagümrük'ten (0) daha fazla net pozisyon bulabildi (1).

Bu sezon Süper Lig'de çıktığı ilk iç saha maçında İstanbul Başakşehir filelerini havalandıran Joao Novais, Alanyaspor formasıyla Hatayspor'u konuk ettiği tek karşılaşmada bir asist yaptı (Ocak 2022).

Hatayspor'a rakip olduğu dört Süper Lig maçının ikisinde birer asist yapan Efecan Karaca, bu gol paslarını rakibini konuk ettiği iki karşılaşmada verdi.

Alanyaspor'a rakip olduğu son Süper Lig maçında bir gol sevinci yaşayan Bertuğ Yıldırım (Nisan 2023'te Antalyaspor formasıyla), ilk iki haftada en fazla şut çeken (8), rakip ceza sahasında topla buluşan (15) ve hava topu kazanan (8) Hatayspor oyuncusuydu.