Alanya'dan renkli görüntüler! Festivalin usta elleri mest etti

Alanya'dan renkli görüntüler! Festivalin usta elleri mest etti
Alanya Belediyesi'nin düzenlediği 2. Alanya Tropikal Meyve Festivali, ünlü şeflerin mutfak atölyeleri ve sokak lezzetleriyle coşku dolu geçiyor.

Alanya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük beğeni toplayan Tropikal Meyve Festivali bu yıl 2. kez kapılarını Alanya Belediye Sarayı arkasında ziyaretçilerine açtı. Bu yıl ‘Avokado ve Mango’ teması ile düzenlenen festivalin ikinci günü de ilk gün olduğu gibi dolu dolu geçti. Alanyalı tropikal meyve yetiştiricileri ikinci günde de stantlarını açarken, ünlü şef ve isimlerde tropikal lezzetler ile tarif hazırlayıp, tropikal bitkilerin cilde ve insan sağlığına olan etkilerinden bahsettiler.

USTA İSİMLERDEN USTA İŞİ TARİFLER

Festivalin ikinci gününde etkinlikler Altınkepçe Aşçılar Derneği’nin düzenlediği Mutfak Atölyesi çalışmasıyla başladı. Daha şimdiden Türk mutfağında önemli bir yer tutan tropikal meyvelerden hazırlanan lezzetler usta eller tarafından hazırlanarak katılımcılara servis edildi. Kısa sürede hazırlanarak ikram edilen lezzetler vatandaşlar tam not aldı.

ARAZ AKNAM’DAN YENİ NESİL TROPİKAL SOKAK LEZZETLERİ

MasterChef Türkiye yarışması ile ünlenen ve hafızalara kazınan performansı ile mutfakların aranan ismi haline gelen Araz Aknam da 2. Alanya Tropikal Meyve Festivali’nin ikinci gününde Alanyalılar ile bir araya geldi. Kendi oluşturduğu tariflerle tropikal meyvelerden sokak lezzetleri hazırlayan Aknam, büyük alkış topladı. Sıra dışı tarifleri büyük bir ilgi ile izlenen Aknam tropikal meyvelerle ilgili lezzet sırlarını da katılımcılarla paylaştı.