Alanya'da göbeğindeki 'Kaldırım İşgali' esnaf ve vatandaşları isyan ettirdi!

Alanya'da göbeğindeki 'Kaldırım İşgali' esnaf ve vatandaşları isyan ettirdi!
Alanya'nın merkezinde, 20 yıldır kaldırımı işgal eden bir otel duvarı, bölge esnafı ve vatandaşları isyan ettiriyor. Yetkililer, uzun süren bu soruna çözüm bulmak için göreve çağrılıyor.

Alanya'nın Hasan Akçalıoğlu Caddesi’nde bulunan bir otele ait duvar kaldırımı işgal ediyor. 3 metre çekilmesi gereken duvar hem esnafı hem de vatandaşın mağduriyetine neden oluyor. Esnaflar, duvarın geri çekilmesi için 2 yıldır mücadele ettiklerini ancak Alanya Belediyesi’nin bir türlü çözüm üretmediğini söylüyor.

‘NEDEN 20 YILDIR MÜDAHALE EDİLMİYOR’

Konuya ilişkin yerel haber medyasına konuşan esnaf Mehmet Aladağ, "Burası bizim bildiğimiz 20 senedir böyle. Biz ise 2 senedir mücadele ediyoruz. En son 2 ay önce Fen İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölçüm yaptı. Otele ait duvar 3 metre önde çıktı. Kaldırımı 3 metre işgal ettiği için yetkililerden rica ettik. Bize ‘yapacağız’ dediler. Ama herhangi bir müdahale olmadı. Karşı taraftaki esnaf yarım metre önde olmasına rağmen gelip müdahale ediyorlar, ceza kesiyorlar. Ama buraya 20 senedir müdahale eden yok. ‘Yapacağız’ diyorlar ama ne zaman yapacaklar? Bize net bir şey söyledikleri de yok, burası da 20 senedir bu şekilde Alanya’nın göbeğinde duruyor. 2 aydır kanunen her şeyin ispatlanmasına rağmen Alanya Belediyesi müdahale etmiyor. Yetkililerden buna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu hepimizi olumsuz etkiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da şikayetimizi ilettik, cevap bekliyoruz. En son dün konuştuk bakanlıkla, bu hafta sonuçlanmasını bekliyoruz. Biz her gün gidip söyleyip dilekçe vermek zorunda mıyız? Biz söylemeden gelip yapmaları gerekiyor. Burayı kendin ölçüp yapıyor, nasıl buna izin veriliyor? Alanya Belediyesi yetkililerinin burayı 20 yıldır bekletme sebebi nedir?" şeklinde konuştu.

‘MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Çiçekçi esnafı Cumali Çıbık ise “Esnaf olarak burası bizim cephemizi kapatıyor. Biz de defalarca dükkanın önüne çiçeğimizi çıkarmadığımız halde hemen şikayet olup 80 santim geri almamız söylendi. Önümüz müsait olmasına rağmen çiçeklerden bile rahatsız olundu. Ama 3 metre işgal de az değil. Sadece bize değil, topluma da engel olan durum var. En kısa sürede mağduriyet giderilirse seviniriz” değerlendirmesinde bulundu.