Suriye’ye Ramazan gelmedi; Son 24 saatte 270 sivil hayatını kaybetti

Suriye’ye Ramazan gelmedi; Son 24 saatte 270 sivil hayatını kaybetti
El Nusra Cephesi ve Ahrar’uş Şam militanlarının Halep’te Suriye hükümet güçleri ile girdikleri çatışmalarda son 24 saatte en az 270 sivilin yaşamını yitirdiği iddia edildi.
 Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Terör grupları Suriye kentlerini yoğun bir şekilde ateş altına aldı. Saldırılarda 270 sivil yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi de yaralandı.” bilgisi verildi.

Rusya’nın Suriye’de ateşkesi izleme merkezinden yapılan açıklamada El Nusra ve Ahrar’uş Şam militanlarının ağır silahlarla Halep’in kuzeyinde saldırılarına devam ettiği, yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı Şeyh Maksud mahallesi ve Suriye ordu birliklerinin kontrolündeki Handarat yerleşim birimlerinin vurulduğu belirtildi.

Kitleler halinde vatandaşların şehri terk ettikleri ve yaklaşık 3 bin kişinin daha kuzeyde yer alan Afrin’e ulaştığı kaydediliyor.

Rusya Şarkiyat Enstitüsü’nden Boris Dolgov, Suriye genelinde Ramazan ayı boyunca ateşkes ilan edilmesini beklemediklerini söyledi. Interfax’a konuşan Dolgov, “Radikal gruplar saldırılarını artırarak sürdürüyor. Ateşkes ilan edilse yine tek taraflı olur. Suriye hükümet güçleri ve Rus hava birlikleri uyar. IŞİD ya da El Nusra Cephesi saldırılarını sürdürür.” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’de Rusya ve ABD’nin inisiyatifi ile Şubat sonunda ateşkes ilan edilmiş, IŞİD ve diğer terör gruplar ateşkesin dışında tutulmuştu. Yeni operasyonlara hazırlanan Rusya, El Nusra Cephesi’nin etkin olduğu bölgelerden ılımlı muhaliflerin çıkmasını istiyor.