ALMANYA'DAN SONRA HOLLANDA'ÜLKESİNDE PROPAGANDA İSTEMİYOR !

ALMANYA'DAN SONRA HOLLANDA'ÜLKESİNDE  PROPAGANDA İSTEMİYOR !
Almanya' dan sonra Hollanda ülkelerinde siyasi propaganda istemiyor !! Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoglunun'da katılacağı Hollanda ' Rotterdam'daki Referandum tanıtımını .Hollanda başbakanı da istemidi . Almanya'nın iki Türk bakanın katılacağı etkinlikleri iptal etmesinin ardından, Hollanda'nın da 16 Nisan anayasa referandumu ile ilgili gösteri düzenlenmesini istemediği açıklandı.

Hollanda devlet televizyonu (NOS), Hollanda hükümetinin, Türk yetkililerin 11 Mart'ta Rotterd...am kentinde yapmayı planladığı Anayasa referandumu gösterisini" istemediğini açıkladı.
Reuters haber ajansı da, Hollanda hükümetinin, etkinliği hoş karşılamadıklarına dair görüşünü Ankara'ya ileteceğini duyurdu.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte de bugün Facebook hesabından açıklama yaparak Türk yetkililerden referandum gösterisi için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini açıkladı.
Rotte mesajında "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil"dir ifadelerini belirti .
Hollandalı Türklerin oluşturduğu bir topluluğun lideri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 11 Mart'taki gösteriye katılacağını duyurmuştu.
Öte yandan, Almanya'da önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı toplantıların iptal edilmesi, Türkiye ile Almanya arasındaki gerginliği artırdı.
Türkiye ve Almanya dışişleri bakanları, son dönemde artan tansiyonu görüşmek üzere 8 Mart'ta bir araya gelecek.   ALMANYA KARAR SİYASİ DEĞİL  Etkinliğin başlamasına saatler kala iptal kararı veren Gaggenau Belediye Başkanı Michael Pfeiffer, yaptığı açıklamada söz konusu kararın siyasi bir arka planı olmadığını vurguladı. Belediye Başkanı kararın tamamen güvenlik endişesi ile alındığını belirtti. Bir gün öncesine kadar organizatörlerin kendilerine en fazla 400 kişinin katılımı ile dışarıya kapalı bir dernek toplantısı yapılacağını bildirdiklerini söyleyen Pfeiffer, ancak hem Alman hem de uluslararası basından bunun çok daha kapsamlı bir etkinlik olacağını ve Türk basınından da referandum ile ilgili bir seçim kampanyası olacağını öğrendiklerini ifade etti. "Bu salon 500 kişilik bir kapasiteye sahip ve bunun çok ötesinde bir insan kalabalığının buraya geleceği anlaşılınca, böyle bir sorumluluğu alamayacağımıza karar verdik" diyen Pfeiffer, kararı sadece emniyet birimleri ile istişare ederek aldıklarını ifade etti. Haber Fevzi Aydoğdu