SGK büyük personel alımını duyurdu! 344 sözleşmeli personel alınacak!

SGK büyük personel alımını duyurdu! 344 sözleşmeli personel alınacak!
Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. 344 sözleşmeli personel olarak alımı yapılacak adaylar farklı kadrolarda görevlendirilecek. Peki alım şartları neler? Son başvuru tarihi ne? Başvurular nasıl ve nereden yapılır? İşte tüm detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alımlar 260 Büro Personeli, 69 Destek Personeli, 14 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 1 Teknisyen olmak üzere farklı kadro ve kontenjanlar dahilinde gerçekleştirilecek.

Başvuru şartları neler?

Farklı kadrolarda gerçekleştirilecek alımlar için adayların genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamındaki şartlara haiz olması gerekiyor. Bununla beraber her kadro için farklı nitelikler arayan kurum özel şart olarak adayların,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 18 Eylül 2022 (KPSS Lisans), 9 Ekim 2022 (KPSS Ön Lisans), 6 Kasım 2022 (KPSS Ortaöğretim) tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarından en az 60 puan almış olması gerekiyor.

Nereden ve nasıl başvuru yapılır?

Başvurular ise 5 Haziran-14 Haziran tarihleri arasında e-Devlet Kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek. Adaylar istenilen belgeler ile beraber eksiksiz bir şekilde başvurularını gerçekleştirmelidirler.

Alım yapılacak kadrolar için belirtilen nitelikler, başvuru için gerekli belgeler, yerleştirme ve atama işlemleri gibi tüm detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.