Beklenen Gün Bugün! Öğretmen İl Dışı Tayin Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Beklenen Gün Bugün! Öğretmen İl Dışı Tayin Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?
Öğretmen il dışı tayin sonuçları ne zaman açıklanacak 2024 yılının bugünlerinde çok araştırılıyor. Beklenen gün o gün! Beklenen gün geldi. Yerleştirme neye göre yapıldı?

Öğretmenler, bulundukları il haricinde başka bir ilde eğitim vermeye başlamak için, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün açıklanacak 2024 öğretmen il dışı tayin sonuçları hakkında araştırmalar yapıyor.

Öğretmen İl Dışı Tayin Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Bulundukları ili değiştirmek isteyen ve bunun için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yapan öğretmenler için son başvuru tarihi 7 Haziran 2024 Cuma olarak belirlenmişti.

Öğretmenler toplamda 41 tercih hakkı kullanabildiler. Yerleştirme süreci, hizmet puanları, bulundukları yerde ne zaman göreve başladıkları ve hizmet süresi ile birlikte, yine de eşitlik bozulmazsa zorunlu nedenlere bakılarak yapılacak.

Eş durumu, ailenin bütünlüğünün bozulmaması, terleştirme sürecinin en önemli kriteri olacak. Bununla birlikte sağlık gerekçesi ile tayin isteyen öğretmenlerin bu istekleri de göz önünde bulundurulacak öncelikli nedenler arasında yer alacak.

Öğretmen il dışı tayin sonuçları 2024 yılı için bugün, 11 Haziran 2024 Salı günü açıklanacak.