Alanya'da Otomobil Festivaline polis müdahalesi! Araçlar trafikten men edildi

Alanya'da Otomobil Festivaline polis müdahalesi! Araçlar trafikten men edildi
Alanya Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen alanda düzenlenen Otomobil Festivali'ne polis müdahale etti. Araçlar trafikten men edildi, organizatörler ise izin verilen etkinliğe neden müdahale edildiğini sorguluyor.

Buhan, yaptığı açıklamada, festivalin sabah 09.00’da başlayıp 17.00’de sona ereceğini, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de kendilerini ziyarete geldiğini ve saat 11.00’e kadar müzik açmamalarını istediğini belirtti. Buhan, bunun bir festival olduğunu hatırlatarak müziği açmaları gerektiğini söylediklerini ve fuara katılan araçların kilometrelerce uzaktan gelip emek verdiğini belirterek, "Cenaze evine değil, eğlenmeye geldik" diye konuştu. Fuar alanının yanındaki açık hava tiyatrosunda gece geç saatlere kadar konser verildiğini hatırlatan Buhan, fuarı gece değil, sabah 09.00 akşam 17.00 arası yaptıklarını hatırlatarak, ondan da kısarlarsa mahcup olacaklarını belediye başkanına söylediklerini dile getirdi.

'ŞEHRİN BİRÇOK YERİNDE ARAÇLARI ÇEVİRİP CEZA YAZDILAR'

Buhan, fuarın kapısının önünde polislerin beklediğini iddia ederek, araçların usulüne uygun, müzik sistemi, egzoz açmadan fuara gelip gittiklerini, fuardan sonra sessiz sedasız şehri terk ettiklerini anlatırken, "Şehrin birçok yerinde araçları çevirip ceza yazdılar. Araçları bağlamaları da etik değil. Ortalama 15 araç trafikten men edildi" sözlerini kaydetti.

BELEDİYEDEN İZİN ÇIKMIŞTI

Buhan, belediye başkanının kendilerine saat 15.00’e kadar alanı boşaltırlarsa güvenlik güçlerinin müdahale etmeyeceğini söylediğini, o kadar mahcubiyetlerine rağmen fuarı 15.00’te boşalttıklarını ama Alanya’nın dört bir noktasında araçların çevrildiğini ve mağdur olduklarını vurguladı. Dernek olarak çok büyük maddi yükün altında kaldıklarını sözlerine ekleyen Buhan, araçları bağlanan arkadaşlarının şehre yabancı olduğunu, gidecek yerleri olmadığını, sahilde kalan arkadaşlarına gidip otel odası tuttuklarını ve insanların masraflarını karşıladıklarını belirtti.

'MADEM CEZA YAZILACAKTI, NEDEN İZİN VERİLDİ?'

Buhan, son olarak şunları söyledi: “Madem ceza yazılacaktı, neden fuara izin verildi? Madem hukuka aykırı durum var, neden izin verildi? Bize ‘Fuarı Alanya’da yapamayız’ deselerdi biz de ‘Fuar için Alanya uygun değildir, iptal edildi’ der geçerdik. En azından kimseyi zarara uğratmamış ve Türkiye’ye rezil olmamış olurduk.”

Buhan, fuarda mağdur olan katılımcılara ilişkin "17 Eylül 2023 tarihinde belediye başkanı tarafından bizlere tahsis edilen alanda Türkiye geneli yaklaşık 423 araç katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Otomobil Festivali’nde bütün resmi izinlerimiz olmasına rağmen fuar alanından çıkan araçlara idari para cezası yazılmış ve birkaç aracımız trafikten men edilerek otoparka çekilmiş. Fuar alanında belediye başkanı ile yapılan görüşmelerde gerekli yerlerle görüşüp fuar çıkışında herhangi bir idari yaptırım olmayacağı yönünde kararlar alınmasına rağmen bu tarz muameleye maruz kaldık. Mağdur olan, fuara katılım sağlayan dostlarımızdan Alanyamız adına özür dileriz" açıklamasında bulundu.