Alanya'da gizemli keşif! Keşfedilen piramit turizmi canlandırabilir

Alanya'da gizemli keşif! Keşfedilen piramit turizmi canlandırabilir
Bioenerji Bilinçaltı Eğitmeni Ercan Han Üşümez'in iddiasına göre Alanya'da bulunan bir piramit, turizmde büyük bir potansiyeli beraberinde getirebilir. Turizmciler, iddianın doğrulanması halinde Alanya'nın turizmde 10 kat ileri taşınabileceğini belirtti.

Bioenerji Bilinçaltı Eğitmeni ve Metafizik Parapsikoloji Uzmanı Ercan Han Üşümez Alanya’da piramit bulunduğunu iddia etti.

Üşümez’in bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalar Alanya’da merak uyandırdı ve turizmcileri heyecanlandırdı. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, iddiaların doğrulanması durumunda Alanya turizminde büyük hareketlilik olacağını söyledi.

‘ALANYA’DA PİRAMİT VAR’

Alanya’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bioenerji Bilinçaltı Eğitmeni ve Metafizik Parapsikoloji Uzmanı Ercan Han Üşümez, "Alanya’da bir piramit var. Yanında taş ocakları var. Sözde taş çıkarıyorlar. Arkeologların yüzde 99’u Almanlardır. Almanlar kazdırdılar. Almanların elinde bizim kayıtlı tarihimiz çok fazla vardır. Alanya, Meksika ve Yenibosna, benim en çok merak edip araştırdığım yerler. Buralar ile ilgili çok fazla veriler topladık. Koordinatlarla Alanya’da piramit bulduk. Piri Reis’in haritası, matematik ve kayıtlarla bu bilgiye ulaştık. Eski Aramca, Sümerce dillerini çözerseniz bu bilgilere ulaşmak çok kolay. Alanya’daki bu piramidi bulmak çok zor olmadı. İnsanlar gelip geçiyor ama görmüyorlar. Tümülüsler de var. Tümülüslerle piramitler birbirinden farklı ama hepsi bir dinamo. Mezarlığın olduğu bir yer değil. Aksine zamanında enerji kanalı ve hastane olarak kullanılmış bir yer. Burası sırlı bir yer. Alanya'nın eski adı Alaiye ‘Yüce ruhun koruyucusu’ anlamına geliyor. Alara Kalesi’nde yaptığım araştırmalarda oranın helezyonik biçimde yapılmış olduğunu gördüm. Helezyonik aynı zamanda evrenin galaksi etrafında dönüşüdür. Pi sayısının içinde altın oran var. Bilim insanlarının bahsettiği helezyonikler var. Alara ‘ra’ ile bitiyor. Dimçayı eski kayıtlarda Dimra olarak geçiyor. Üst bilinç demek. Alanya’daki piramidi yakından incelediğimizde birebir enlem ve boylamlardan geçen tam köşeleri görebiliyorsunuz. Uzaktan bakınca daha net görünüyor. 1900 senesinde Meksika’da piramit ilk bulunduğu zaman araştırma yapan insanlar aforoz edilmişti. 1900 senesinde buldukları yerde Amerikan Parlamentosu’na 'Burada piramit var' dedikleri zaman güldüler. 2023 yılına gelindiğinde ise büyük bir tapınağın olduğu ortaya çıktı. Alanya’da sahil boyunca Alaaddin Keykubat’ın eserleri ve krallıkları var. 12 krallığın mirası var. Alanya çok büyük sırlar barındıran bir yer" ifadelerini kullandı.

'KANITLANIRSA ALANYA TURİZMİNE BÜYÜK İVME KAZANDIRIR'

ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Dünyanın en büyük piramidi düşünülürse, fark edilmemiş olmasını garip karşılamanız mümkün. Bunun sebebi ise oldukça basit bir şekilde, piramidin bir tepenin içine gizlenmiş olmasıydı. Çeşitli gezginler, biliminsanları, ya da tesadüfen bilerek ya da bilmeyerek, yüzyıllarca saklı kalmış anıt veya eserleri ortaya çıkarabiliyor. İzi bulunan eserler, arkeologlar yardımıyla gün yüzüne çıkarılıp, bugünün insanlarına sunuluyor. Ercan Han Üşümez bir Bioenerji ve Metafizik Uzmanı olarak, Youtube videolarıyla ünlü bir kişi. Çeşitli konularda, tespitleri ve iddiaları olan, son zamanlarda oldukça popüler biri. Alanya’da tespit ettiği piramitle ilgili olan videosunu geçtiğimiz haftalarda izlemiştik. Yetkililerin üstüne gitmesi gereken bir konu. Varlığını bildiğimiz tarihi eserlerin kazı çalışmaları zaten devam ediyor. Ama piramitlerin çekeceği olağanüstü ilgiyi düşünmek bile bizleri heyecanlandırıyor. Mısır ve Meksika gibi ülkelerin piramitler sebebiyle turizmde yakaladıkları ivmeyi düşünürsek, Alanya’da bir piramidin keşfi, Alanya’yı turizmde 10 kat ileriye götürür. Ercan Han Üşümez üstadın dikkat çektiği bölge bulunmalı ve yetkililerce araştırılmalıdır. Kimbilir bu topraklarda daha ne gizli hazineler var. Zarar görmeden, en iyi şekilde korunarak turizme ve kültürümüze kazandırılmalarını diliyorum” dedi.