Alanya kış hazırlıklarına başladı! Mazgal ızgara ve yağmur suyu kanalları temizleniyor

Alanya kış hazırlıklarına başladı! Mazgal ızgara ve yağmur suyu kanalları temizleniyor
Alanya Belediyesi, kış aylarına hazırlık kapsamında ana caddeler ve sokaklarda bulunan mazgal ızgara ve yağmur suyu kanallarını temizleme çalışmalarına başladı.

Alanya Belediyesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte altyapı hazırlıklarına hız verdi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında biriken çöp ve pisliklerin mazgal ızgara ve yağmur suyu kanallarını tıkamaması için temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tosmur Kavşağı ile Sanayi Sitesi arasındaki D-400 Karayolu'nun güney kısmında tamamlanan temizlik çalışmaları, şu anda Güllerpınarı Mahallesi ve Cuma Pazarı bölgesinde devam ediyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşları menfez ve yağmursuyu rögarlarına çöp atmamaları konusunda uyardı. Bu tür atıkların kış aylarında tıkanmalara neden olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, "Özellikle dere ve menfezlere atılan çöpler büyük sorunlara yol açabilir. Biz bunların önüne geçmek için yaz ayları boyunca dere ve su kanallarını temizliyoruz. Şu an ilçe genelinde kış hazırlığı kapsamında mazgal ve rögarların temizliği sürüyor. Amacımız vatandaşlarımızın sorunsuz bir kış geçirebilmeleri." dedi.