Alanya doğal afetlere hazır!

Alanya doğal afetlere hazır!
Alanya, 50’ye yakın profesyonelden oluşan ekiple, her türlü doğal afete hazır duruma geldi. Doğal afet riskinin her zaman olduğunu belirten Jeofizik Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi İhsan Erman Kaptanoğlu, “Doğal afet öncesinde, sırasında ve sonrasında sergilenecek doğru davranış biçimleri hayat kurtarır” dedi

2020 yılının aralık ayında deprem gerçeğiyle yeniden yüzleşti. Alanya'nın 65 kilometre güneyinde 5.2 büyüklüğünde meydana gelen şiddetli deprem Alanya’da paniğe neden olmuştu. Alanya Belediyesi olası doğal afetlere karşı düğmeye bastı. Alanya Belediyesi ve Türkiye’nin arama kurtarma konusunda ilk sivil toplum örgütü olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile birlikte yürüttüğü çalışmayla, Alanya 50’ye yakın profesyonelden oluşan ekiple, her türlü doğal afete hazır duruma geldi. Eğitim alanını ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde başımıza gelebilecek her türlü afete hazırız” dedi. Alanya’da gönüllü kişilerin katılımıyla, Alanya Belediyesi ve AKUT’un birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Türkiye genelinde oluşabilecek doğal afet ve kazalarda acil müdahale ekipleri oluşturuluyor. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı tarafından koordine edilen ve Oba Mahallesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiyede eğitimlerini sürdüren ekibi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ziyaret ederek acil müdahale gerektiren uygulama çalışmalarını yerinde inceledi.

ACİL MÜDAHALELERE UYGULAMALI EĞİTİMLE HAZIRLANIYORLAR
Alanya’da yaşayan gönüllü vatandaşlar ve Alanya Belediyesi personellerinin de yer aldığı eğitim parkurunda, gönüllüler birbirinden zorlu uygulamalarla test ediliyor. Gönüllü vatandaşlar, olası doğal afetlerde yaralı vatandaşlara ilk müdahale ve bulunduğu yerden güvenli taşıma, kırma, delme, kesme ve ekip çalışması gibi konularda önce 2 günlük teorik eğitim alıyor, ardından da uygulama alanında sıkı bir eğitime tabi tutuluyor.