Kimliğini gösterene 400, dilekçe ile başvuruya üç çocuğa kadar 600 TL ödeme emri geldi!

Kimliğini gösterene 400, dilekçe ile başvuruya üç çocuğa kadar 600 TL ödeme emri geldi!
Çok çocuklu ailelere yönelik yapılan destek ödemeleri Aile Bakanlığı onayı ile başvuruya açıldı. 3 çocuğa kadar yapılan nakit destek ödemesinden nasıl yararlanılır? Kimlik ve dilekçe ile başvuru adımları haberimizde

Enflasyonist baskıların hemen her sektörü vurduğu bir dönemde fiyat etiketleri yeniden şekilleniyor. Yılbaşında verilen asgari ücretin değeri azalırken çocuklu aileler devlet tarafından korunma altına alınıyor.

Dar gelirli ailelerin çocuğu üzerinden faydalanabileceği destek ödemeleri açığa çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programı kapsamında doğum yardımı ve çoklu doğum yardımı adıyla iki farklı projeyi anne adaylarının başvurusunu açtı.

Doğum Yardımı Ve Çoklu Doğum Yardımı Ödemesinden Nasıl Yararlanılır?

15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren T.C vatandaşı ve mavi kart sahipleri doğum yardımından faydalanabilecek. Başvuru önceliği anneye ait olan doğum yardımı sadece canlı doğumlarda yapılıyor. Aynı şartları taşıyan baba adayı içinde ödeme yapılıyor. Yurt içinde ya da yurt dışında canlı doğum gerçekleştiren mavi kart sahipleri bu destekten faydalanabiliyor.

Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ödeme bilgisi tek seferde hesaba aktarılan doğum yardımı başvuru dilekçesi yoluyla vakıflara başvuran ailelere yapılıyor.

  • Birinci çocuk için 300 TL

  • İkinci çocuk için 400 TL

  • 3 ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılıyor.

Çoklu Doğum Yardımı Kimlere Yapılıyor Ve Nasıl Alınır?

Çoklu doğum ile dünyaya gelen 0 ve 2 yaş arasındaki çocukların ailelerine yapılıyor. Çocukların beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarını desteklenmesi için anne ya da baba adına hesaba aktarılıyor.

Hane içinde yaşayan kişi başına düşen aylık kısmı geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan hanelere yapılıyor. Çoklu doğum yardımı kimlik belgesi ile birlikte başvuru yapıldığında alınabiliyor. Ödemeler her ay için hesaplanarak iki ayda bir 400 TL olarak veriliyor.