Hesaplar yapıldı, rakamlar sızdı! SSK, Bağ-Kur emeklisi Temmuz'da ihya olacak!

Hesaplar yapıldı, rakamlar sızdı! SSK, Bağ-Kur emeklisi Temmuz'da ihya olacak!
TÜİK Mayıs ayı enflasyon verisini paylaştı. Hesaplar yeniden masaya yatırıldı. 2024 yılı Temmuz ayında emekliliği neler bekliyor? SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonlarca emeklinin Temmuz zammına dair işte ortaya çıkan yeni detaylar

O gün yaklaşıyor. Temmuz ayına son 1 ay kala yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. SSK ve Bağ-kur emeklisi için yılın ilk 6 ayı neredeyse tamamlandı. Temmuz ayında maaş zammına yönelik tüm detaylar açığa çıkacak.

Yılın ilk 6 aylık enflasyon verisi üzerinden iyileştirme uygulanarak refah payı artışı ile birlikte Temmuz maaş zammına yönelik net rakamlar ortaya çıkacak. Kesin sonuçlar öncesinde en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? sorusu TÜİK tarafından paylaşılan verilerle açıklığa kavuştu.

Emeklinin 5 Aylık Enflasyon Verisi Belli Oldu!

Son veri 3 Haziran tarihinde ortaya çıktı. Ardından ilk 5 aylık enflasyon kesinleşmiş oldu. SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı mensubu milyonları ilgilendiren 5 aylık enflasyon verisi %22.72 çıktı.

Kesin zam mı belirlenebilmesi için 6 ayın verisi bekleniyor. Bu süreçte elde edilen verilerle tahmini enflasyon verisi üzerinden emekliler ne kadar ödeme alacak?

2024 Temmuz Zamlı Emekli Maaşı

Merkez Bankası'nın Mayıs ayı piyasa katılımcıları anketinin detaylarında Haziran ayı enflasyonunu tahmini yüzde 2,56 olarak verildi. Bu sonuçla birlikte toplamaya enflasyon %25.86'yı gördü. Ortaya çıkan bu tahminle birlikte 10.000 TL emekli aylığı alan bir vatandaş artık ne kadar ödeme alacak? belli oldu.

Emekli maaşı: 10.000 TL

Emekli 6 aylık zam oranı: %25,86

Emekli zam tutarı: 2.586 TL

Temmuz ayı zamlı emekli maaşı: 12.586 TL