Dar Gelirli Vatandaş Rahat Rahat Isınsın Diye Gelire Göre Doğalgaz Tarifesi!

Dar Gelirli Vatandaş Rahat Rahat Isınsın Diye Gelire Göre Doğalgaz Tarifesi!
Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine Ve Maliye Bakanlığı birlikte çalışıyor! Gelire göre doğalgaz tarifesi ile dar gelirli vatandaş rahat rahat ısınacak!

2024 Nisan ayının sona ermesi ile birlikte, Devlet tarafından 1 yıl süre ile verilen 25 metreküp doğalgaz desteği de sona ermiş oldu. Vatandaşlar bu desteğin devam edip etmeyeceği yönünde araştırmalar yaparken, torba yasadan, gelire göre doğalgaz tarifesi çıktı! Hükümet tarafından yapılan çalışma kapsamında vatandaşlar, gelirlerine göre doğalgaz faturası ödeyecek. Örneğin dar gelirli vatandaş faturasının yüzde 30'unu ödeyecek.

Gelire Göre Doğalgaz Tarifesi

Türkiye, enerji konusunda dışa bağımlılığını azalttı. Fatih Sondaj Gemisi Karadeniz gazıını keşfetti. Sisteme dahil edilen Karadeniz gazı sonrasında 1 yıl boyunca 25 metreküp doğalgaz desteği sağlandı. Bununla da kalmayan Türkiye, doğalgazda önemli bir arz - fiyat dengesi sağladı.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni çalışma torba yasada yer alıyor. Buna göre geliri belirli bir seviyenin altında olan aileler için doğalgaz tarifelerinde öncelik sağlanacak. Yüksek gelir seviyesine sahip aileler ise kademeli olarak belirlenecek tarifelerle doğalgaz ödemesi yapacaklar.

Çalışmaya göre faturalara indirim yansımayacak. Faturanın sübvanse edilen kısmı, ödeme zamanı geldiğinde vatandaştan tahsil edilecek. Geri kalan kısım ise Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

Gelire göre doğalgaz tarifesi uygulamasının torba yasadan ne zaman çıkacağı ise henüz bilinmiyor.