Bayram öncesi devlet desteği! 12 bin TL destek ödemesi kimlere verilecek?

Bayram öncesi devlet desteği! 12 bin TL destek ödemesi kimlere verilecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Kurban bayramı öncesinde onların hesaplarına 12.000 TL yatmış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı kararla verilen işte o müjde

Uzun süredir bekleniyordu. Kamu işçilerine yönelik bir düzenleme yapılması isteniyordu. Bayram öncesi kamu işçilerine ikramiye düzenlemesi sonunda netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile birlikte resmi gazetede yürürlüğe giren karar kapsamında kamu işçileri Bayram öncesinde ihya olacak. Bayram tatili dönemine denk gelecek bu ödeme oluşacak acil masrafları da ortadan kaldıracak.

12.000 TL İkramiye Desteğinden Kimler, Nasıl Yararlanacak?

Kamu kurumlarında çalışan işçilerin yasal olarak aldığı ücretler arasında ilave tediye adı verilen bir düzenleme bulunuyor. İlave tediye ücreti aslında işçinin ikramiyesi olarak düşünülebilir. Her yıl kamu işçisine 52 günlük çalışması karşılığında ödeme yapılıyor.

4 taksit halinde gerçekleştirilen bu ödemeler 13 günlük ilave tediye ücreti olarak işçinin banka hesabına otomatik olarak yansıtılıyor. Bu yıl da yatırılması beklenen ilave tediye ücreti bayram öncesinde hesaba yatmış olacak.

2024 Yılı İlave Tediye Ücreti Ne Zaman Yatacak?

Kamu işçilerine yönelik ödenen ikramiyenin 3. taksit ödemesi 14 Haziran tarihine denk geliyor. Bu hesaplamaya göre kurban bayramı öncesi 14 Haziran'da en az 12.000 TL ilave tediye ödemesinin yapılması bekleniyor.

Bu Ödenekten Kimler Faydalanabilir?

Belediye ve özel idarelerde hizmet akdiyle çalışan işçiler, özel bütçeli idareler gibi kurumlarda çalışan kadrolu işçiler, kamu iktisadi teşekküllerinde çalışan işçiler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlarda çalışan işçiler yaralanabilecek.