Bakan Işıkhan çalışan annelere müjdeyi verdi! Ayda 12 bin TL yatacak!

Bakan Işıkhan çalışan annelere müjdeyi verdi! Ayda 12 bin TL yatacak!
Çalışan annelere müjdeli haber Bakan Işıkhan dan geldi. Kurban bayramı öncesinde verilen bu müjde neydi? 12.000 TL destek tutarı nasıl alınabilir? İşte konu ile ilgili merak edilenler

Uzun süredir beklenen düzenleme sonunda resmileşti. Destek ödemesi kapsamında her ay 12.000 TL ödeme çalışan annelerin hesabına aktarılacak. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Sigortalı olarak çalışan hem de evine bakan anneler Resmi Gazete kararı ile müjdelendi. Bakan Işıkhan başvuru sürecine yönelik ilk açıklamayı yaptı.

Birkaç gün önce paylaşılan o müjdeli haberin ardından sadece 2 günde 12.000'i aşkın vatandaş başvurusunu iletti. Peki bu destekten kimler, nasıl faydalanabilir?

Çalışan Anneye Destek Ödemesi Nasıl Alınır?

Çalışma Bakanı çalışan anneyi destekleyen proje kapsamında müjdeyi kısa süre önce vermişti. Aylık 325 Euro TL karşılığı yaklaşık 12.000 TL destek ödemesi yapılacağını müjdelemişti. Bu haberin ardında sadece 2 günde 12.000'in üzerinde vatandaş başvuruda bulundu ancak bakanlıktan konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Sadece 3.500 anne ve 3.500 bakıcı desteklenecek. Peki kimler faydalanabilecek?

Her ay düzenli olarak verilecek 12.000 TL destek ödemesi 0 - 24 ay arasında çocuğu olan annelere verilecek. 3 Haziran'da başlayan ön kayıt süreci devam ediyor. E-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Kesin kayıtlar ise Temmuz ayını buluyor.

Çalışan anneye teşvik ödemeleri Ağustos ayı itibariyle hesaba yatmaya başlayacak. Her ay düzenli olarak yatacak olan ödemeler 25 Ekim 2025 tarihinde sona erecek. Çalışan kadın istihdamını arttırabilmek için başlatılan bu projeye e-devlet üzerinden başvuru yapılabilir.