2024 karne desteği! Öğrenciye nakit destek ödemesi nasıl alınır?

2024 karne desteği! Öğrenciye nakit destek ödemesi nasıl alınır?
Öğrencilerin beklediği o gün geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni yönetmelik kapsamında karne destek ödemesi ne kadar oldu? Karnesinde istenen şartları karşılayarak başarı sağlayan öğrenciye ne kadar destek ödemesi verilecek? İşte konu ile ilgili merak edilenler

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgiye göre karnesini alan öğrenciye 6.841 TL ödeme yapılacak. Bu rakam belirlenirken başarı kriterini sağlayan öğrencilerin hangi eğitim öğretim döneminde olduğu hesap edilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle güncel asgari ücretin %60'ı kadar ödeme ile öğrenciler desteklenecek.

Takdir ve teşekkür alan için karne hediyesi ne kadar oldu?

2024 yılı başarı teşvik programı kapsamında her yıl iki kez karne desteği veriliyor. Belge alanlara özel sunulan bu destek ödemesi şartları karşılayan her hak sahibine veriliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren karne hediyesi başarı teşvik programı kapsamında hesaba yatacak. Peki teşvik programında yer alan o destekten kimler faydalanacak?

Devletin başarı kriterini sağlayan ve YÖK’ün belirlemiş olduğu ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrenciler bu destekten faydalanabiliyor. Başarı teşvik programından faydalanmak isteyenlerin bulunduğu ilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneklerine başvurulması yetiyor. Peki bu konuda kanunlar ne söylüyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başarı teşvik programı hakkında ne söyledi?

Sosyal destek alma hakkı bulunan ailelerin devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin %60'ı kadar ödeme yapılacak. Yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücrete kadar ödeme yapılacak. 4 yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrenciler için aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak.

YÖK’ün belirlemiş olduğu dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrenciye devlet tarafından başarı desteği sağlanacak. Sosyal yardım alan hanelerde yaşayan Meslek Lisesi mezunu öğrenciler ve lise sonrası meslek edindirme kurslarına girerek iş hayatına atılacak gençler için de asgari ücrete orantılı destekler verilecek.