Üniversite Öğrencileri Araştırıyor! Finale Girmeden Büte Girilir Mi?

Üniversite Öğrencileri Araştırıyor! Finale Girmeden Büte Girilir Mi?
Çukurova, Mustafa Kemal, Ege, Dokuz Eylül, İstanbul Teknik, Çağ... Üniversitesi öğrencileri araştırıyor: Finale girmeden büte girilir mi? Yanıtlar haberimizde:

Okullarda karne günü, üniversitelerin ise kapanma tarihleri yaklaşıyor. Pek çok öğrenci final, bir çoğu da büt için gün sayıyor. Bir de final sınavlarına çeşitli nedenlerle girememiş olanlar var. Bu öğrenciler de finale girmeden büte girilir mi sorusunun yanıtlarını, kendi üniversiteleri için araştırıyorlar.

Finale Girmeden Büte Girilir Mi?

Hacettepe ve Marmara Üniversitesi, Akdeniz ve Mersin Üniversitesi, Karadeniz Teknik ve Bingöl Üniversitesi... Türkiye'de çok sayıda üniversite bulunuyor. Ve her bir üniversite kendi çapında farklı bir kurum olarak karşımıza çıkıyor.

Her ne kadar YÖK'e bağlı olsalar da üniversiteler kendi içlerinde özerk yapılar. Bu nedenle devamsızlık problemi olmayan bir öğrenciyi bütünleme sınavına alan üniversiteler var. Final sınavına girmeyen öğrenciyi bütünleme sınavına almayan üniversiteler de var.

Bu nedenle, finale girmeden büte girilir mi diyen öğrencilerin, kendi eğitim aldıkları üniversitelerde yetkili bulunan kişilerle iletişime geçmeleri ve bilgi edinmeleri doğru yaklaşım olacaktır.