Tüm öğretmenlere başöğretmen olma imkanı!

Tüm öğretmenlere başöğretmen olma imkanı!
Öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen olabilmeleri için şart koşulan süreler değişiyor. Bu hafta içerisinde TBMM’ye sunulması ve yasalaşması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik süreleri değişirken tüm öğretmenlere başöğretmenlik unvanının verilmesinin önü açılıyor.

Tüm öğretmenler nasıl başöğretmenlik unvanı alabilecek? ÖMK’da geçen madde ne? ÖMK ile uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik süreleri kaç yıla indirgeniyor? İşte tüm soruların cevapları...

Uygulanmaya başlandığından beri tepki almaya devam eden öğretmenlik kariyer basamaklarına ÖMK taslağı ile beraber yeni düzen getiriliyor. Yaklaşık olarak 18 sayfadan oluşan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında bir öğretmenin uzman öğretmen olabilmesi için mesleğinde 10 yıl geçirmesi gerekiyor.

Aynı şekilde başöğretmen olabilmesi içinde uzman öğretmenlik basamağında 10 yıl geçirmiş olması gerekiyor.

Sınav sisteminin kaldırılmasının ümit edildiği öğretmenlik kariyer basamakları kapsamında ÖMK’da bir detay daha öğretmenleri sevindiriyor.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında meslekte 20 yılını dolduran bütün öğretmenler uzman öğretmen olup olmadığına bakılmaksızın başöğretmen unvanını alabilecekleri belirtiliyor.

Bu detay ile tüm öğretmenlere başöğretmenlik unvanının önü açılmış oluyor.