Rehber öğretmenlere ve okul yöneticilerine artırımlı ek ders ücret hakkı netleşiyor

Rehber öğretmenlere ve okul yöneticilerine artırımlı ek ders ücret hakkı netleşiyor
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan yüksek lisansını ve doktorasını yapmış öğretmenler ek ders ücretlerini artırımlı olarak almaktadır. Ancak, rehber öğretmenler ve okul yöneticileri ek derse girmedikleri gerekçesi ile bu kapsamın dışında tutulmaktadır. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Talip Geylan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada MEB’e çağrıda bulunurken öğretmenlere de müjdeyi verdi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabı üzerinden artırımlı ek ders ücreti alamayan rehber öğretmen ve okul yöneticilerine müjdeyi duyurdu. Geylan, yaptığı açıklamada konuya ilişkin önemli bir kararın mahkeme tarafından alındığını belirtirken aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu.

Geylan’ın mahkeme kararından bahsedip MEB’e bir an önce konuya ilişkin mevzuat düzenlemesinin yapılması gerektiğini belirttiği açıklama ise şu şekilde;

‘’Bilindiği üzere, toplu sözleşmelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretlerinin sırayla %7 ve %20 artırımlı ödeneceği düzenlenmiştir.

Ancak, yüksek lisans ya da doktora yapmış olan rehber öğretmenlere ve okul yöneticilerine fiilen derse girmedikleri gerekçesiyle ek ders ücretleri artırımlı olarak ödenmemektedir.

Konuyla ilgili iki ayrı yargı kararı, artırımlı ek ders ücreti ödenmemesinin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

MEB’de beklentimiz, yaşanan mağduriyeti giderecek mevzuat düzenlemesini bir an önce yapmasıdır.’’