Okullara resmi yazı ile ulaştırıldı! Öğrenciler ve öğretmenler karne gününe kadar yapacak!

Okullara resmi yazı ile ulaştırıldı! Öğrenciler ve öğretmenler karne gününe kadar yapacak!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen resmi yazı ile o öğretmen ve öğrencilere yeni bir görev verildi. Ortaöğretim kurumlarında görev yapan ve okuyan öğrenciler karne gününe kadar bir ankete katılacaklar. Anketin konusu ve amacı ne? Nereden ve nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlere ve öğrencilere yeni bir anket doldurma görevi verdi. 14 Haziran 2024 tarihine kadar doldurulması gereken anket OGM Materyal Web Sitesi'nin öğrenmeye olan katkısını incelemek ve ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmek amacı ile hazırlandı.

Yeni anket görevi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan anketin genel amacı lise öğrencilerinin eğitimlerindeki başarılarının arttırılması, tüm öğrenciler için eşit öğrenme imkanının sağlanması, eğitimdeki kayıpların giderilmesi, öğrencilerin akademik becerilerini arttıracak yeni gelişmelerin yapılması, derslerde faydalanmak üzere oluşturulan yardımcı kaynaklardan fırsat eşitliği ilkesine göre yararlanılması İle birlikte kaynaklara daha kolay erişimin sağlanması olarak açıklandı.

Aynı zamanda yapılan anket çalışması ile "OGM Materyal Web Sitesi" ‘nin değerlendirilerek geliştirilmesinde ve zenginleştirilmesin öğretmen ve öğrencilerden yardım alarak standartların belirlenmesi hedefleniyor.

Bu sebeple "https://anket.meb.gov.tr/" web adresinden yayınlanan "OGM Materyal Öğretmen ve OGM Materyal Öğrenci Anketleri" ‘ne tüm ortaöğretim kurumlarındaki görevli öğretmen ve okuyan öğrencilerin katılımı isteniyor.