Öğretmenler için son gün! Bugün mesai bitimine kadar yapılması şart! Denetim yapılacak!

Öğretmenler için son gün! Bugün mesai bitimine kadar yapılması şart! Denetim yapılacak!
2023-2024 eğitim öğretim senesi bu hafta son buluyor. 14 Haziran itibari ile karneler dağıtılacak öğrenciler ve öğretmenler için tatil başlayacak. Okullarda bu haftadan itibaren ders işlenmeyecek. MEB’in aldığı karar doğrultusunda bugünden itibaren okullarda sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Öğrenciler için bir bakıma tatil bugünden başlarken öğretmenler için ise kritik bir gün!

10 Haziran mesai bitimine kadar öğretmenlerin tamamlaması gereken bazı görevleri bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda MEB’in resmi yazısı ile öğretmenlere tebliğ edilen sene sonu görevlerinin bugün itibari ile bitirilmiş olması gerekiyor. Görevini tamamlayan öğretmene ne olacak? Öğretmenlerin yetiştirmesi gereken görevler neler?

Öğretmenlere yıl sonu görev denetimi!

2023-2024 eğitim öğretim döneminin son haftasında öğretmenlerin tamamlaması gereken sene sonu görevleri bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından bildirilen not girişleri, sosyal etkinlik girişleri ve sene sonu ders raporlarını öğretmenlerin bugün mesai bitimine kadar tamamlamış olması ve okul idaresine rapor etmesi gerekiyor.

2023-2024 eğitim öğretim senesinin tamamlanabilmesi için öğretmenlerin bu görevlerini yerine getirmesi ise oldukça elzem görülürken konuya ilişkin denetimlerin yapılacağı belirtildi.

Söz konusu görevlerin tamamlanıp tamamlanmadığı, herhangi bir eksiğin olup olmadığı okul yöneticileri tarafından kontrol edilecek. Bugün itibari ile denetime başlayacak olan okul müdürleri görevini tamamlamayan öğretmenleri tespit edecek. Eksiği olan öğretmenler karne veremeyecek.

Eksiği tespit edilen öğretmenlere eksiklikleri bildirilecek ve okul idarecisi tarafından belirtilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlaması istenecek.