MEB’den o öğrencilere tatil öncesinde sevindirici karar!

MEB’den o öğrencilere tatil öncesinde sevindirici karar!
Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatiline girilmesine sayılı günler kala öğrencilere müjdeyi verdi. O öğrenciler için artık pansiyonlar ücretsiz olacak. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik kapsamı Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu.

Hangi öğrenciler alınan yeni karar kapsamında pansiyonlarda ücretsiz konaklayabilecek? Hangi öğrencilerin bursluluk sınavına başvurabilme imkanları olacak? İşte tüm detaylar...

O öğrenciler dikkat!

Bugün ki Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, parasız yatılılık başvurularının şartlarını kolaylaştıracak ve yaygınlaşmasını sağlayacak şekilde tekrar düzenlendi.

Alınan kararlar neticesinde mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerden örgün eğitim çağı dışına çıkmamış olmak şartını taşıyanların pansiyonlarda ücretsiz kalabilecekleri ve bursluluk sınavına başvurabilecekleri belirtildi.

Bununla beraber yine mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencilerine işletmelerde mesleki eğitim ve staj yaptıkları süre içerisinde pansiyonlarda konaklama imkanının tanınacağı belirtildi.

Pansiyonların boş kalan kontenjanlarının özel okul öğrencileri için değerlendirilebileceği açıklandı.

Ayrıca kapasitenin kamu yararı gözetilerek daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla sosyal devlet ilkesi gereği olarak da boş kalan kontenjanların doldurulması amacıyla düzenleme yapıldı.

Değişen maddeler arasında dikkat çeken iki madde ise şunlar oldu;

  • Parasız yatılılık kayıtlarının kolaylaştırılarak online sistem üzerinden gerçekleştirilebileceği belirtildi.

  • Başvuru şartları arasında yer alan bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak maddesine ek olarak "içinde bulunulan ders yılı içinde" ibaresi eklendi.