Cevabı Öğrenciler Verdi! TYT Zor Muydu Kolay Mıydı 2024?

Cevabı Öğrenciler Verdi! TYT Zor Muydu Kolay Mıydı 2024?
Sınavların kolaylık ve zorluk dereceleri, öğrencilerin sınava çalışıp çalışmadıkları ile bağlantılı. TYT kolay mıydı, zor muydu 2024 sorularına farklı yanıtlar geldi.

TYT'nin sona ermesinin hemen ardından, sınava giren öğrenciler sosyal medya hesaplarından ya da diğer interaktif mecralarda yapmış oldukları yorumlarla TYT zor muydu 2024 ve TYT kolay mıydı 2024 konusu hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

TYT Zor Muydu 2024?

Temel Yeterlilik Testi'ne giren adaylar Türkçe sorularında paragrafların çok uzun ve cevap şıklarının da birbirine çok benzer olması dolayısı ile akıl karıştırıcı olduğunu dile getirdiler. Matematik sorularının ise zorluğundan yakındılar.

Kendisine TYT zor muydu 2024 sorusunun yöneltildiği bir aday şu yanıtı verdi:

TYT benim için güzel geçti. Geçen sene de girmiştim ama istediğim gibi olmamıştı. Bu sene sorular daha zordu ancak ben de daha iyi hazırlandım. Türkçede sorular uzundu sınav anında beni yetiştirme kaygısı dışında rahatsız eden bir şey olmadı. Matematik de geçen seneye göre zordu. Tarih testinde Osmanlı soruları daha ağırlıklıydı. Çelişkili soru olduğunu düşünmüyorum.

Başka bir öğrenci ise TYT zor muydu 2024 sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Önceki yılların sorularını çözdüm ve geçen birkaç seneye göre daha kolay olduğunu düşünüyorum. Test test bakarsak Türkçe ve matematik basitti. Tarih ve fizik beni zorladı. İkisinden birer tane olmak üzere toplam 2 boşum var. Tarihte Harzemşahlar ile ilgili bir soru vardı. AYT gibi bilgiye dayalı bir soruydu şaşırdım o yüzden. Emin olamadım risk almak istemedim o nedenle boş bıraktım.

TYT Kolay Mıydı 2024?

TYT'nin zorluğundan yakınan öğrenciler olduğu gibi, kolay olduğuna değinen öğrenciler de vardı.

Kendisine TYT kolay mıydı 2024 sorusu yöneltilen bir öğrenci şu yanıtı verdi:

Sınav çok zordu özellikle matematik soruları beklediğimden zordu. Türkçe sorularında paragraflar uzundu. Cevaplar birbirine yakındı. Yarın da gireceğim sınava yabancı dil üzerine bir bölüm istiyorum.

Kendisine TYT kolay mıydı 2024 sorusu yöneltilen başka bir öğrenci ise şöyle yanıt verdi:

Sınav gayet güzeldi. Türkçede şıklar zordu. Tarih ve coğrafya da zordu. Çünkü coğrafyada bilgi soruları vardı. Bu benim ilk sınava girişim ve çok çalışmıştım. 80-90 net çıkarmayı bekliyorum. Ankara Üniversitesinde veterinerlik istiyorum.