Bu hafta okullarda yoklama alınacak mı? Öğretmenler ders işleyecek mi?

Bu hafta okullarda yoklama alınacak mı? Öğretmenler ders işleyecek mi?
2 Şubat 2024 tarihinde başlayan 2. dönem 14 Haziran Cuma günü sonlanacak. 20 milyondan fazla öğrenci heyecanla karnelerini alacakları günü beklerken özellikle 8. ve 12. Sınıf öğrencileri bu hafta okullarda yoklama alınıp alınmayacağını, ders işlenip işlenmeyeceğini merak ediyor. Okullarda yoklama alınacak mı? Öğretmenler ders işleyecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre, eğitim yılı 14 Haziran‘da sona eriyor. Yarından itibaren başlayacak olan 2. dönemin son haftasında ders işlenecek mi? Sınıflarda yoklama alınacak mı? 10 Haziran tarihinden itibaren okullar tatil mi olacak?

Milyonlarca öğrencinin araştırdığı ve merakla takip ettiği soruların cevabı haberimizin devamında...

Okullarda ders işlenmeyecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile bu sene son hafta okullarda ders işlenmeyeceği, öğretmen ve öğrenciler ders saatlerinde herhangi bir konunun işlenmeyeceği belirtilmişti. Son hafta ders işlenmeyeceği kesinleşen okullarda yoklama alınıp alınmayacağı konusunda araştırmalar devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda yoklama alınmamasına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu sebeple birçok okulda yoklamaların bu haftada alınmaya devam edilmesi bekleniyor. Ancak, bazı okullarda özel durumlarca yoklama alınmayabiliyor.

Her iki durum karşısında da öğrencilerin okullarına giderek yoklamalara katılmaları tavsiye ediliyor.