Binlerce öğrencinin sınıfta kalmasına sebep olacak o karar!

Binlerce öğrencinin sınıfta kalmasına sebep olacak o karar!
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim senesi içerisinde birçok yeni karar ile sistemde değişikliğe gitti. Bu değişiklikler arasında özellikle son sınıf öğrencilerinin büyük tepkisine sebep olan devamsızlık kararı da yer alıyor. Şimdi ise senenin bitmesine bir hafta kala bu kararın binlerce öğrencinin sınıfta kalmasına sebep olacağı gündeme taşınıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu zamana kadar devamsızlık affının olmayacağına dair birçok açıklama yaparak okula devamlılığın önemine dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın devamsızlık kapsamında aldığı kararın değiştirilmeyeceğini net bir şekilde dile getirilirken binlerce öğrenci devamsızlığı yüzünden sınıfta kalma ile karşı karşıya kalıyor.

Mazeretsiz bir şekilde 10 gün boyunca okula gelmeyen, devamsızlık yapan bir öğrenci MEB’in aldığı net karar ile sınıfta kalacak. Öğrencilerin devamsızlıkları yüzünden sınıf tekrarı yapmak ile karşı karşıya kaldığı bu karara karşı MEB’in yeni bir düzenleme yapması talep ediliyor.

Çünkü, özellikle 8. ve 12. Sınıf gibi son sınıf öğrencilerinin sınav hazırlık sürecinde okula devamsızlıkları oldukça fazla oluyor. Okula gelmeyerek kütüphane gibi alanlarda sınava hazırlanan öğrenciler MEB’in devamsızlık kararı ile sınıfta kalma riski yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuya ilişkin olumlu bir adım atarak öğrencileri bu kıskacın içinde çıkarması talep ediliyor.