ENGELSİZ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları el sanatları sergisi Alanya Kültür Merkezi’nde açıldı.

Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları el sanatları sergisi Alanya Kültür Merkezi’nde açıldı.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamındaengelli birey ve yakınlarının çalışmalarından oluşan Engelsiz Sanat Atölyesi ElSanatları sergisi açıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi YıldızYücel ve kızı Zeynep Yücel ile birlikte katıldığı sergiye birçok vatandaşkatılarak, büyük ilgi gösterdi. Serginin açılışını Başkan Yücel ve CHP İlçe Başkanı Ali Takavut yaptı.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu EsraYemez ve El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak’ın açılış konuşmalarının ardından;Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ve Alanya Belediye Başkan YardımcısıNazmi Yüksel’e engelli bireylerin yapmış olduğu hediyeler verildi. EngelsizSanat Atölyesinde 75 engelli bireylerin yapmış olduğu çalışmalar içerisindeahşap boyama, ipek kozasından çiçek yapımı, sabundan meyve, kabak boyama yeralıyor.

SERGİ 4 GÜN AÇIK

Sergide farkındalık ortaya koyanTürkler Güzel Sanatlar Lisesi de yer aldı. Türkler Güzel Sanatlar ResimŞenliği’de dereceye giren öğrencilerin resimlerine de sergide yer verildi.Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Engelsiz Yaşam” konulu resimlerdedereceye giren öğrencileri tebrik ederek, duyarlılıklarından dolayı öğrencilereteşekkür etti. Sergi 4 gün açık kalacak

“BİR GÜN DEĞİL HERGÜN FARKINDAYIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel, “Alanya Belediyesi olarak engellilik alanında bir gün değil her günfarkında olarak çalışmaktayız. Amacımız her alanda engelli bireylerin aktifolarak hayata katılımlarını sağlamak. Engelsiz Sanat Atölyemizde engelli bireylere hem maddi kazanç kapısı sağlamakta hem de sanatın insanakattığı manevi hazzı yaşamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Kültür-sanat Haberleri