Alanya Halkı, Depremzedelere Büyük Destek Oldu

Alanya'nın cömert vatandaşları ve öğrencileri, Pazarcık ilçesine yardım eli uzatıyor. Bugün Kahramanmaraş Valiliği'nde, 'Alanya İlkokulu' adıyla bir okul yapılması için protokol imza töreni düzenlenecek.

Alanya'nın hayırseverleri ve öğrencileri, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine deprem sonrası yardım eli uzatıyor. 'Alanya İlkokulu' adıyla yapılacak okul için protokol imza töreni bugün Kahramanmaraş Valiliği'nde gerçekleşecek.

Geçen yıl Pazarcık merkezli meydana gelen 6 Şubat depreminden sonra Alanya Kaymakamlığı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya ile Alanya'daki öğrenci ve öğretmenlerden 3 milyon 200 bin lira toplandı.

Mütevelli heyetinde Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğu Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından tamamlanan bütçe ile Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine 4 derslikli bir ilkokul yaptırmak için harekete geçildi.Aynı zamanda Hamdullah Emin Paşa Vakfı Başkanı olan Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ile Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Kahramanmaraş Valiliği ile protokol imzalamak üzere Kahramanmaraş'a gittiler. Protokol imza töreni, bugün (10 Mayıs 2024 Cuma) saat 10.00'da Kahramanmaraş Valiliği'nde gerçekleşecek.

Öğrenciler, öğretmenler ve Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın bağışlarıyla yaptırılacak okulun adı 'Alanya İlkokulu' olacak.

Ekonomi Haberleri