Yeni Trend Butik Oteller

Yeni Trend Butik Oteller
Antalya markalaşma yolculuğunda önemli bir etken turizmde ‘’her şey dahil’’ sistemler. Her şey dahil konsepti Antalya için olduğu kadar Türkiye turizmi için, çok büyük bir yenilikti. Her şey dahil bir Antalya markasıdır. Bu konsept ile çekilen müşterilerin çoğunun yurtdışından ve gelir düzeylerinin belli standartta olması yeni konseptler yaratmaya yol açtı. Bu konuda açılan boşluğu doldurmak için Butik Oteller iyi bir alternatif olarak göze çarpıyor.
Butik oteller bu konuda açılan boşluğu doldurabilir mi konusu hakkında bilgi veren Marka Stratejisti Özel Oytun Türkoğlu; ‘’Tatilini, konforlu ve özel kılmak ama 5 yıldızlı bir yerde geçirmek istemeyen ve farklı arayışta olan turistler için şimdi turizmde yükselen trend butik otel ya da yurtdışında bilinen adlarıyla design hotels veya lifestyle hotels. Kendine ait stili, özgün yapıları ile yaşam tarzınıza uygun seçenekleriyle, çevreci yaklaşımlarıyla ve içine girdiğinizde kendinizi bir masalın parçası hissedeceğiniz bu mekanlar turizmde farklı tatil anlayışı arayanların tercih sebebi oluyor.

5 yıldızlı otellerde tatil yapmış ama sessizlik arayan yerli ve yabancı turist, az sayıda insanın konakladığı butik otellere yönelmeye başladı. Bu tercihte Markalar adına rastladığımız duygulardan sakinlik, samimiyet ve sıcaklık öne çıkıyor ve Butik otelleri çekici hale getiriyor. Bunu sağlayabilmek için özenle inşa edilmiş, konfor standartları yüksek ve müşterilerin aradıklarını eksiksiz verebilecek butik otellerin sayısı da hızla artıyor. Yüksek gelir düzeyinde tüketici kitlesinden insanlar sessizlik ve samimiyeti öncelikli tercih ediyorlar’’. Açıklamasında bulundu.

BUTİK OTELLER TÜM DÜNYA DA YÜKSELEN TREND

Özel Oytun Türkoğlu; ‘’Butik Otel yükselen trend ancak halen burada bir açık var ve sayısının artması gerektiği de aşikar. Yatırım miktarının uygunluğu ile öne çıkan butik oteller, pazarlama, satış ağlarını iyi kurar ve sosyal medyada güçlenirlerse dünyanın her köşesine daha yoğun oda satabilir hale geleceklerdir.’’ diyerek Markalaşmanın önemine dikkat çekti.

Türkoğlu; ‘’Hedef kitleyi iyi belirlemek, hedefe yönelik tanıtım çalışmaları, çağın gerektirdiği etkin sosyal medya kullanımı yüksek standartta hizmet kalitesi, çevreci yaklaşımlarıyla tüketicilerin yüreklerine dokunmak bu çalışmaların başlıcaları olarak sayılabilir. Markalaşmayı burada daha iyi ve sürdürülebilir bir hizmet sunmakla beraber bilinirliği artırmak olarak da düşünmek yararlı olacaktır.’’bilgisini verdi.

Marka Stratejisti Özel Oytun Türkoğlu ; Butik otellerin kendi içlerinde örgütlenmeleri ve birlikler kurmaları güçlenmelerine ve daha etkin tanıtım çalışmalarına olanak sağlamakta. Bu sayede tedarik imkanları, kalite standartları ve pr çalışmaları ile ilgili çok sayıda çalışma belirli merkezden daha kontrollü yürütülmesi bir avantaj olarak dikkat çekmekte. Antalya’daki butik oteller de, her şey dahil sisteminin bir dünya markası yapılması çalışmasında olduğu gibi,  bu segmentte de ulusaldan çıkarılıp uluslararası cazibe merkezi olarak çekim alanı yaratılması etkin ve sürekli çalışmalarla sağlanabilir. Kurulan güç birlikleri, ortak lobi faaliyetleri yürüterek, Antalya’da sessiz, sakin ve huzurlu alternatif tatil mekanlarının varlığı ile yeni bir hedef kitle yaratılması sağlanabileceği gibi turist sayısına bir nebze de olsa katkı sağlanabilir. Yüksek gelir düzeyine sahip turistlerin daha çok tercih ettiği görülen butik otellerde tatil anlayışı ile yeni gelir kaynağı oluşturulabilir. Hedeflenen kitleye ulaşabilmek için yapılacak çalışmalarda birlikte hareket etmek, etkin pazarlama stratejisi geliştirmek ve dijital mecraların gücünü iyi kullanmak gerekmekte. Farklı segmentlerde yapacağı açılımlarla Antalya’nın turizmle ilgili yapabileceği daha çok şey var ve bunu yapabilecek güçte. Yeter ki isteyelim ve inanalım.