Alanya'da turizm hareketliliği! Mayıstan ekime dolu dolu bir sezon

Alanya'da turizm hareketliliği! Mayıstan ekime dolu dolu bir sezon
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, ekim ayında Alanya'nın turizm hareketliliğinin devam edeceğini söyledi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, ekim ayında da turizmde bir canlılık beklediklerini ifade ederek, özellikle Avrupa, Doğu Avrupa ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere diğer pazar ülkelerden gelecek turistlerle doluluk oranlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Sili, ayrıca Alanya'nın kültür turizmindeki öneminin arttığını vurgulayarak, tarihi yerlerin turizme kazandırılmasıyla ilçenin daha da cazibe merkezi haline gelebileceğini ifade etti.

Alanya'nın turizmdeki başarısını sürdürebilmesi adına çalışmaların devam ettiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Alanya Bölge Temsil Kurulu İkinci Başkanı Kerim Yılmaz, kültürel faaliyetlerin ve antik kentlerin turizme kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Yılmaz, Alanya'nın sadece yaz aylarında değil, dört mevsim turizmiyle de öne çıkması gerektiğini dile getirerek, bu çerçevede tarihi değerlerin kış aylarında da turist çekmek için kullanılması gerektiğini belirtti.