Rus göçü! Antalya ve Alanya'yı terk ediyorlar

Rus göçü! Antalya ve Alanya'yı terk ediyorlar
Antalya ve Alanya'da yaşayan Ruslar, şehirdeki hayat pahalılığının artmasının yanı sıra rublenin değer kaybıyla mücadele ediyor. Sosyal medyada paylaşılan zam haberleri ve ilanlarda "Taşınıyorum" sözleri dikkat çekiyor.

Rusya'da yayın yapan Moskovskiy Komsomolets gazetesi, Antalya'daki hayat pahalılığının arttığını ve şehirdeki Rus nüfusunun paniklediğini bildiriyor. Habere göre, Ruslar, günlük olarak sosyal medya platformlarında zam haberlerini paylaşıyorlar ve "Taşınma nedeniyle satıyorum" türünden ilanlar artış gösteriyor.

Gazetenin vurguladığı bir sosyal medya gönderisinde, bir genç kız olan İrina, pahalılık yüzünden kafe ve restoranlarda yemek yemeyi bıraktıklarını açıklıyor.

Rusları zorlayan bir diğer etken ise rublenin değer kaybı. Bir yıl önce 1 Türk Lirası, 3.2 rubleyken şu anda 3.7 rubleye karşılık geliyor.

Haberin yazarı Yelizaveta Lujbina, denize uzak bölgelerde yaşadığını ve buradaki kira fiyatlarının 12 bin TL'den başladığını aktarıyor. Daha turistik bölgelerde ise kira fiyatları 20 bin TL'den başlayarak, yani 72 bin rubleye denk geliyor.