Tur şirketleri sezona kötü başladı! Turistler dışarı bile çıkmıyor

Tur şirketleri sezona kötü başladı! Turistler dışarı bile çıkmıyor
Alanya'daki turizm sezonu, tur şirketleri için beklenen gibi başlamadı ve işletmeciler endişeli. Turistlerin dışarı çıkmama eğilimi, esnafın gelir kaybı yaşamasına neden oluyor.

Alanya'da turizm sezonu devam ederken, tur şirketleri henüz sezondan faydalanamadıklarından şikayetçi. İşletmeciler, tur satmak bir yana, Alanya'ya gelen turistlerin dışarı bile çıkmadığına dikkat çekti.

Tur Acentesi işletmecisi Ümit Saygılı şöyle dedi: "Turistler dışarı çıktıklarında para harcamıyorlar. Bu sene turist yok denecek kadar az. Otellerde olabilir ama dışarı çıkmıyorlar. Rusların gelmemesi kötü, çünkü Ruslar bize çok katkı sağlıyorlar. Avrupalı geliyor fakat gerçek Avrupalı değil, göçmen Avrupalılar geliyor. Bu sezon diğer sezonlara göre çok kötü, diğer tur acenteleri de 'bu zamana kadar böyle kötü bir sezon görmedik' diyorlar. Yerli turist sayısı daha çok, ama onlardan da çok fazla gelir elde edemiyoruz. Kar çok düştü, herkes pazarlık yapıyor. Turun maliyeti 8 TL ise, ben 10 Liradan satıyorum ama onlar 5 Liradan pazarlık ediyorlar. Ayrıca yurt içine turist gelirken rehberlerin 'dışarıdan alışveriş yapmayın' uyarısı bizleri etkiliyor. Turistler korkuyor. Otellerde 'dışarı çıkmayın' diye uyarı yapmasınlar. Turist dışarı çıkmazsa esnaf sezonu çok kötü bitirecek"