Rusya basını Antalya'yı yazdı! Katlanan turizm fiyatları ile Türkiye'yi eleştirdiler

Rusya basını Antalya'yı yazdı! Katlanan turizm fiyatları ile Türkiye'yi eleştirdiler
Rus medyası, haberlerinde "Rusya'dan gelen turist akışıyla Türkiye'de övünülecek durumda değil; fiyatlar katlanarak yükseldi" şeklinde ifadeler kullanarak Antalya'daki turizm fiyatlarındaki artışı tartışıyor.

EADaily, herkesçe bilinen bir gerçeği haberleştirerek Hakan Fidan'ın MİT müsteşarlığı görevinden ötürü aldığı ödül töreninde yaptığı konuşmayı "Türkiye'nin İkinci Karabağ Savaşı'na müdahale ettiğinin" bir tür itirafı olarak değerlendirmiş. Vestnik Kavkaza ve Tsargrad ise turizm konusunu ele almış. Kommersant'ta ise gazetenin radyosu "Ъ FM"de kıdemli siyaset yorumcusu Dmitriy Drizde, hububat anlaşmasının geleceğini değerlendirmiş. İki ihtimalin olduğunu özetlemiş: Ya gerilim artacak ve bu NATO gemilerinin eskortluk görevine kadar varabilecek, ya da Kremlin, Erdoğan'ın kendisini ikna etmesine izin verecek.

"Fiilen Bir Sansasyon"

Türkiye, güvenlik görevlilerinin 2020'deki İkinci Karabağ Savaşı'na doğrudan aktif biçimde müdahale ettiklerini fiilen itiraf etti. Haberi "Militarist" adlı Telegram kanalı duyurdu. "Militarist," Türk istihbarat teşkilatı MİT'in başındaki Hakan Fidan'ın aldığı ödül ile ilgili yaptığı açıklamayı aktardı. Fidan, ödülünü Libya, Karabağ, Suriye ve Irak'ta ölen dostları adına aldığını söyleyerek Türk güvenlik görevlilerinin 2020'de Dağlık Karabağ'daki savaşa doğrudan katıldığını itiraf etmiş oldu.

"Turistler Antalya'da Daire Kiralıyor"

Antalya'daki tatil beldesinde, otellerde yatak doluluk oranlarının düşük olmasının ve dinlenmeye gelenlerin genellikle daha uygun fiyatlı olması için daire kiralamayı tercih etmesinin yerel yetkilileri endişelendirdiği belirtiliyor. Üstelik bu daireler genellikle yasadışı olarak ve vergi ödenmeden kiralanıyor. Yetkililer, dairelerin yasadışı kiraya verilmesini bildiren kişileri bildirmeleri çağrısında bulundu.

Turizm Bakanlığı'na göre, Ege ve Akdeniz sahilindeki otellerin doluluk oranları sırasıyla yüzde 60 ve yüzde 70 seviyelerinde. Bakanlık, bu durumu, Rusya vatandaşlarının daire satın alarak kendi vatandaşlarına yasadışı kiraya vermesiyle ilişkilendiriyor.

"Rusya İç Turizmi Popüler Olmaya Başladı"

Son dönemde dünya genelindeki siyasi durumun etkisiyle iç turizmin popüler hale geleceği beklentileri doğrulanmış gibi görünüyor. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Eşbaşkanı Dmitriy Gorin, iç turizm destinasyonlarının popüler yerlerini açıkladı. Krasnodar krayı, Moskova, Petersburg, Leningrad oblastı, Kafkasya Mineralnıye Vodı, Kırım ve Dağıstan gibi bölgeler iç turizm açısından öncelikli yerler olarak sıralandı.