Antalya'da turizm sezonu Kasım'a uzadı! 8 ayda 11 milyon turist akın etti

Antalya'da turizm sezonu Kasım'a uzadı! 8 ayda 11 milyon turist akın etti
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'nın turizm sezonunun bu yıl kasım ayına kadar uzatıldığını ve sekiz ayda 11 milyonun üzerinde turistin kente geldiğini açıkladı.

Antalya, Türkiye'nin turizm başkenti olmaya devam ediyor. 2023 yılında rekorlar kırmaya devam eden bu güzel şehir, 8 Eylül itibarıyla 11 milyon 350 bin turisti ağırlayarak 2019 yılının aynı dönemini geride bıraktı.

SEZON KASIM AYI SONUNA KADAR UZATILDI

İklim koşullarının elverişli olmasıyla birlikte tur operatörleri, sezonu kasım ayı sonuna kadar uzatma kararı aldı. Bu kararla Rusya, Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkeleri turistlerine daha fazla Antalya keyfi yaşatacak.

RUSYA'DAN BÜYÜK İLGİ

Antalya'nın en büyük pazarlarından biri olan Rusya Federasyonu, geçen yıla göre yüzde 32,5 büyüyerek en fazla turist gönderen ülke oldu. Tatilciler, tüm olumsuz koşullara rağmen Antalya'yı tercih etti.

İNGİLİZLER REKOR KIRDI

Birleşik Krallık'tan gelen 920 bin turist, Antalya için tüm zamanların rekorunu kırdı. Yıl sonuna kadar bu sayının artarak 1 milyonu aşması bekleniyor.

Polonya ve Hollanda'dan Büyük Artışlar

Polonya, yaklaşık yüzde 40 artışla milliyet pazar payında 4. sıraya yükseldi. Hollanda ise 345 bin turistle 5. sırayı aldı. Ukrayna ise kış döneminde artış göstererek 10. sırada yer aldı.

Antalya'nın turizmde elde ettiği bu başarının, ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Tatilciler, güzel plajları, tarihi mekanları ve eşsiz doğasıyla ünlü Antalya'da keyifli tatil anıları biriktiriyorlar.