Antalya Yükselişe Geçti

Antalya Yükselişe Geçti
Son dönemde ilişkilerimizin gerildiği Almanya'da Antalya en çok tercih edilen ikinci destinasyon oldu.
 
 ALMAN İnternet Seyahat Satış İşletmeleri Derneği'nin (VIR) son pazar araştırması, internet üzerinden yaz sezonuna yönelik tatil satışlarında hangi destinasyonların ne kadar pay aldığını ortaya koydu. VIR’in internet üzerinden seyahat satışı yapan acentalara altyapı hizmeti sunan Traveltainment verileri üzerinden 1 Ocak –19 Mayıs tarihlerini ve 1 Mayıs’tan 31 Ekim'e kadar olan döneme yönelik rezervasyonları temel alarak yaptığı araştırmada, Almanya’da internet üzerinden bütün paket tur ve son dakika satışları dikkate alındı. VIR araştırmasına göre, internet üzerinden yaz sezonuna yönelik tatil rezervasyonlarının yüzde 22’si İspanya’nın Balear takım adalarından ünlü tatil adası Mayorka’ya yapıldı. Mayorka’nın birinci olduğu online satışlarda Antalya’nın ise yüzde 19’luk payla ikinci sırada olduğu dikkat çekti.  
'TÜRKİYE REZERVASYONDA YÜKSELİŞTE'
Araştırma sonuçlarını değerlendiren VIR Başkanı Michael Buller, bu yılki tüm kayıplarına rağmen Türkiye’nin online rezervasyonlarda yükseliş eğilimi içinde olduğunu, Alman tatilcinin özellikle Antalya’dan vazgeçmediğini kaydetti.  
KOMŞUMUZ DA YÜKSELİŞE GEÇTİ
VIR araştırmasına göre, Almanya’daki online rezervasyonlarda yakın destinasyonlar arasında bu yılın kazananının Bulgaristan olduğu belirtiliyor. Bulgaristan’ın tatil destinasyonlarından Varna yüzde 60’lık, Burgaz da yüzde 52’lik artışla, bir önceki yıla göre en çok artış yakalayan destinasyonlar oldular.
 KARAYİPLERDEKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ
 Öte yandan, online rezervasyonlarda en büyük yükselişin ise Karayip destinasyonlarında olduğu görüldü. Özellikle Dominik Cumhuriyeti’nin Puerto Plata destinasyonu yüzde 96’lık artışla en fazla artış yaşanan destinasyon olurken, son zamanlarda Avrupa ve ABD’ye kapılarını açan ve ambargoları kaldırıldığı Küba’da da büyük artışlar yaşandı. Küba’nın Varadero bölgesi yüzde 94, Havana ise yüzde 33’lük artış yakaladı.
 EVLİ ÇİFTLER ONLİNE'I SEÇTİ VIR
araştırması, online rezervasyon yapan Alman tatilcinin destinasyon tercihleri dışında diğer eğilimleri ve profiliyle de ilgili ipuçları verdi. Araştırmaya göre, online rezervasyon yaptıran Almanların yüzde 66’lık büyük bölümü çiftlerden oluşuyor. Buna karşılık tek başına seyahat edenlerin sadece yüzde 8’inin online rezervasyon yaptırdığı dikkat çekiyor. 3 kişilik aileler online rezervasyon yaptıranlar içinde yüzde 14’lük paya sahipken, 4 kişilik ailelerin payının ise yüzde 10 olduğu görülüyor.  
ALMANLARIN TERCİHİ EKONOMİK TATİL VIR
araştırması, online tatil rezervasyonu yaptıran Almanların tatile harcadıkları parayla ilgili de veriler içeriyor. Buna göre, online rezervasyon yaptıran Almanların yüzde 30’luk kesimi bin-bin 499 euro arasında tatile para ayırıyor. Yüzde 20’lik bir kesimin ise fiyat odaklı olduğu araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer sonuç. Fiyat odaklı hareket eden bu kesim tatil için 500-999 euro arasında bütçe ayırıyor. Yüzde 10’luk kesim ise tatile 3 bin euro ve üzerinde bir bütçe ayırıyor. Araştırmanın online tatil rezervasyonları yaptıranların tatil süreleri ile ilgili verilerinde ise, Alman tatilcilerin üçte birinin bir haftalık tatili tercih ettikleri. Yine 8 gün ile 13 gün arasında tatil tercihi yapanların oranının da üçte bir seviyesinde olduğu dikkat çekiyor.  
ALMANYA'DA İLK 10  
Mayorka
Antalya
Almanya
Girit
Kanarya
Hurgada
Varna
Burgaz
Dominik Cumhuriyeti
Küba