Alanya'da turizmde yeni pazarlar! İngiltere ve Polonya artışı sevindiriyor

Alanya'da turizmde yeni pazarlar! İngiltere ve Polonya artışı sevindiriyor
Alanya'da Rus turistlerin sayısındaki düşüşe karşın, İngiltere ve Polonya'dan gelen turistlerin artışı turizmcileri umutlandırıyor.

Alanya'da otellerde konaklayan Rus turist sayısındaki düşüş turizmcilerin morallerini bozdu. Ancak kaynak pazarlar ve yeni pazarlardaki yükseliş turizmcileri bir nebze de olsa rahatlattı.

CİMRİN: RUS TURİST KAYBINI İNGİLİZ VE POLONYALILARLA TELAFİ ETTİK
Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin yaşanan kayıpların İngiltere ve Polonya’dan gelen turistlerle telafi edildiğini söyledi. Cimrin, “Buralardan çok ciddi artışımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TGA’nın vizyonu ise dünyanın her yerinden Türkiye’nin her yerine 12 ay turizm. Burada da pazar çeşitlemesinin ne derece önemli olduğunu görüyoruz, o yüzden de TGA çok sayıda ülkede tanıtım yaparak farklı mevsimlerde misafir getirecek şekilde Türkiye’yi her şekilde öne çıkarmaya çalışıyor. Rusya bizim ana pazarımız ama Rus turistteki eksilmeleri göz önüne alıp turist profilini çeşitlendirmek zorundayız. Bunlara Çin, Amerika ve Kanada da dahil” diye konuştu.