Alanya'da oteller boşalıyor! Turizm sezonu kapanıyor

Alanya'da oteller boşalıyor! Turizm sezonu kapanıyor
Alanya'da otellerin doluluk oranları eylül ayı ile birlikte düşüşe geçiyor, turizm sezonunun sona erdiği gözleniyor.

Alanya'da eylül ayının gelmesiyle birlikte otellerin doluluk oranları yüzde 85-90 seviyelerinde seyrediyor. Okulların açılmasıyla birlikte otel doluluklarında düşüş yaşanması bekleniyor. Alanya turizm sektörü temsilcileri artan maliyetlerin konaklama fiyatlarına yansıması ve misafirlerin sayısındaki düşüş nedeniyle, sezonun uzamayacağını öngörüyor.

‘TESİSLERDE BOŞLUKLAR BELİRLEMEYE BAŞLADI’

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Büyük umutlarla başladığımız 2023 yaz sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Rus misafir sayısındaki düşüş sebebiyle, geçen yaz gördüğümüz kalabalıkları görmedik. Ancak Doğu Avrupa ülkelerinden ve Avrupa ülkelerinden gelen misafirler sayesinde, geç başlayan ama yoğun bir sezon yaşadık. Eylül ayında yüzde 100 doluluk olmasa da, insanları mutlu edecek doluluklar olacağını umuyoruz. Şu an için, 5 yıldızlı tesisler dolu, 3 ve 4 yıldızlı tesislerde ara ara boşluklar belirmeye başladı. Önümüzdeki günlerde okulların da açılmasıyla dönüşler başlayacak ve tesislerde boş dönemler olacak. Artan maliyetlerin konaklama fiyatlarına yansıması ve misafirlerin sayısındaki düşüş nedeniyle, sezonun uzayacağını öngörmüyorum. Zira yaz sonu misafirleri de daha çok Lara, Kundu, Belek, Side, Manavgat tercihi yapacak. Umarım devam eden savaşlar son bulsun, yenileri başlamasın, pandemi geri gelmesin. Bizler de ağız tadıyla turizm yapmaya devam edebilelim” dedi.

‘KIŞ TURİZMİ YİNE OLUMSUZ ETKİLENİR’

Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan ise "2023 yılı yaz sezonunun sonlarına yaklaştığımız bugünlerde otel doluluklarımız yüzde 85-90’lar seviyesinde seyretmektedir. İç pazarın da önemli katkıları oldu bu sezona. Bugünlerde okulların açılmasıyla birlikte düşüş yaşanacaktır. An itibari ile Avrupa’nın değişik ülkelerinden misafirleri ağırlıyoruz. İklim şartları ve rakip destinasyonların alacakları pozisyona göre kapanış tarihleri netleşecektir. Artan maliyetler ve dünya ekonomilerinin genelde sıkıntılı seyretmesi kış turizmini de olumsuz etkileyecektir" dedi.