Alanya plajları tıklım tıklım!

Alanya plajları tıklım tıklım!
Alanya’da mevsim normallerinin üstünde yaşanan sıcaklardan etkilenen yerli ve yabancı turistler serinlemek için çareyi denizlerde buldu.

Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 31 derece ölçüldüğü Alanya’da, hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı bir çok kişi soluğu sahillerde aldı. Alanya’nın dünyaca ünlü mavi bayraklı Kleopatra Plajı da doldu taştı. Plaja gelenlerin bazıları dalgalara rağmen denize girerek serinlemeyi tercih ederken, bazıları da şezlonglara ve kumsala uzanarak güneşlendi.

SAHİLLERİ TEMİZ TUTALIM

Yılar önce Alanya’ya yerleşen Leyla Bilge, “ Alanya’mız çok güzel fakat sahillerimizi temiz tutmuyorlar. Yabancılar da kirletenleri örnek alıyor. Benim tek ricam sahillerimizi temiz tutalım. Çünkü bir cennette yaşıyoruz. 23 yıl önce depremden dolayı Alanya’ya yerleştim. ‘Alanya’nın suyunu içen geri gidemez’ dediler. Gerçekten öyle. Alanya’ya yerleştim ve çok seviyorum” dedi.

TATİL İÇİN GELİP YERLEŞMEYE KARAR VERDİM

Almanya’dan Alanya’ya yerleşen Aygün Demir de, “Almanya’dan Alanya’ya iki yıl önce tatil amaçlı gelmiştim. Fakat daha sonra yerleşmeye karar verdim. Bir buçuk yıldır da Alanya’da yaşıyorum. Türkiye’yi çok seviyorum. Eğer ekonomik olarak durumunuz uygunsa Türkiye çok iyi. Fakat kazanç bakımından yurt dışındaki hayat daha iyi. Almanya’da yaşayan arkadaşlarıma sürekli Alanya’da tatil yapmaları için tavsiyelerde bulunuyorum” diye konuştu.