Adem Başkan Alanya'yı Tanıtıyor

Adem Başkan Alanya'yı Tanıtıyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya kültürünü tanıtmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 10 yıldır Alanya Belediyesi’nin kardeş şehri olan Litvanya’nın Trakai şehrine gitti. Organizasyonun ilk gününde “Geçmişten Geleceğe Alanya İpekleri”, “Alanya ve Türkiye’nin Güzellikleri” adlı fotoğraf sergisinin yanı sıra tarihi Trakai Kalesi’nde Semazen gösterisi gerçekleştirildi.
  Alanya Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Birimi’nin koordinasyonunda tanıtım kapsamında ilk gün Alanya Belediyesi’nin organize ettiği “Geçmişten Geleceğe Alanya İpekleri” ve Arkeolog Fotoğraf Sanatçısı İlhami Yetkin’e ait “Alanya ve Türkiye’nin Güzellikleri” adlı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışına Litvanya’nın Türkiye Büyükelçisi Aydan Yamancan, Litvanya Parlamentosu Meclis Başkan Vekili Jaroslav Narkevic, Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê ve Alanya Belediyesi Heyeti katıldı. Alanya Belediyesi, Alanya kültürünü tanıtmak amacıyla 4 stantta çeşitli ürünlerini Litvanyalılara sunacak.  

YAMANCAN:“ALANYA BU ORGANİZASYONDAN BÜYÜK BİR VERİM ALACAK”

Alanya Belediyesi’nin Trakai Kalesi’nde düzenlediği sergi açılışına katılan Litvanya’nın Türkiye Büyükelçisi Aydan Yamancan şunları söyledi; “Litvanyalılar Türkiye ile ilgili burada yapılan etkinlikleri ilgi ve beğeni ile izliyorlar. Alanya Belediyesi’nin, 10 yıldır kardeş şehri olan Trakai’de gerçekleştirdiği bu tanıtım organizasyonundan büyük bir verim elde edeceğini düşünüyorum. Alanya burada ipek işçiliği ve muazzam fotoğraflarıyla kendisini Litvanyalılara sunuyor. Ümit ediyorum; Buradaki sergiyi gezen Litvanyalılar, ülkemize ve özellikle Alanya’ya gitmek için büyük bir ilgi göstereceklerdir. Bu da aramızdaki ilişkileri daha da güçlendirecektir. Alanya Belediyesi’ne Trakai Belediyesi ile birlikte bu faaliyeti düzenlediği için çok teşekkür ederim.” 



SEMAZENLER LİTVANYALILARI BÜYÜLEDİ

Alanya Belediyesi’nin Litvanya’ya götürdüğü Semazen sanatçılarının tarihi Trakai Kalesi’nde, Trakai’de yerleşik olarak yaşayan Karaim Türkleri’nin gerçekleştirdiği yerel folklor gösterisinin ardından sergiledikleri performans, Litvanyalı izleyicilerden büyük beğeni aldı. 

RUDELİENÊ: “ALANYA VE TÜRK KÜLTÜRÜ DAHA ÇOK TANINACAK”

Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê, tarihi Trakai Kalesi’nde gerçekleşen organizasyonların ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Rudelienê; “Bugün çok güzel bir etkinliğimiz vardı. Sergi açtık ve bu sadece bir başlangıç. Alanya ile biz 10 yıllık kardeşliğimizi kutluyoruz.  Biz çok mutluyuz. Alanya Belediyesi bu sergi açılışında bize büyük destekte bulundu. Aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ediyoruz. Bize muhteşem hediyeler ve organizatörler gönderdi. Bugün biz bir bölümünü kalemizde izledik. Çok güzel bir gösteriydi. Halkımız devamını önümüzdeki günlerde izlemeye devam edecek. Alanya ve Tür kültürü bu organizasyonla daha çok tanınacak.” dedi.
 
BAŞKAN YÜCEL DOKUMA TEZGÂHI HEDİYE ETTİ

 Alanya belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeş şehir Trakai’ye dokuma tezgahı hediye etti. Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince Trakai’ye getirilen dokuma tezgâhı, Trakai Turizm Bilgi Merkezi’ne kurularak Litvanyalılara teslim edildi. 

TANITIM RÜZGÂRI DEVAM EDECEK

Alanya Belediyesi, kardeş şehri Trakai’nin daveti üzerine gittiği Litvanya’da tanıtım çalışmalarını 2 gün boyunca sürdürecek. 
Trakai’de gerçekleştirilecek Trakai Turizm Festivali’ne de katılacak olan Alanya Belediyesi, stantlarında Alanya ve Türkiye tanıtım malzemeleri, katalog ve broşürler, Litvanca dilinde dağıtılacak. Katılımcılara gözleme ve limonata ikram edilecek. Türk çayı ve Türk Kahvesi’nin yanında Türk lokumu ve helvası sunulacak. Stantları ziyaret edenlere su kabağı yapılışı gösterilecek, ipek dokuma tezgâhında dokuma yapılacak. Ayrıca stantlarda ziyaretçilere Türk baklavası sunulacak.