Göç ve Uyum Politikaları Paneli Gerçekleşti

Göç ve Uyum Politikaları Paneli Gerçekleşti
Akdeniz Üniversitesinde göç ve uyum politikaları paneli yapıldı..

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinin düzenlediği Göç ve Uyum Politikaları paneli gerçekleştirildi. Öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin katıldığı panele TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu 'da konuşmacı olarak katıldı.

SIĞINMACILAR SORUNUN KAYNAĞI DEĞİL MAĞDURU

Çok çarpıcı konulara değinen Antalya Milletvekili Atay Uslu "sığınmacılar sorunun kaynağı değil mağduru, eğer bulundukları ülkelerde barış ve huzur olsaydı kendi öz vatanlarını bırakıp göç etmek zorunda  kalmayacaklardı" dedi. 
Atay Uslu konuşmasına şöyle devam etti; "Medeniyetimiz kendisine ihtiyaç duyan insanlara elini uzatmaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Türkiye bugün de ölümden kaçan, yerinden edilmiş Suriyeliler konusunda önemli bir süreci başarı ile yürütüyor.  Üç milyondan fazla mazlumu, sığınmacıyı misafir eden bir milletin ferdi olmak büyük bir gururdur.  İnsanlık açısında önemli bir başarıya imza atan milletimize, hükümetimize teşekkür ederiz. "

ATAY USLU: GÜNEŞİMİZE, İSTİKRARIMIZA KÜLTÜRÜMÜZE DOĞRU GÖÇ VAR

Atay Uslu Türkiye'nin yalnızca sığınmacılar için değil tüm göçmenler için cazip olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: " Bunun en yakın örneğini Antalya'da görüyoruz. Antalya'ya Ruslar Almanlar, İngilizler, İskandinavlar göçüyor ve yerleşiyor. Güneşimize, istikrarımıza, kültürümüze doğru göç var. Ülkemizin, şehrimizin çeken güzellikleri var. Türkiye'de 650 bin, Antalya'da yaklaşık 75 bin ikamet izniyle kalan göçmen var. Ev alıyorlar, yaşıyorlar ve Antalyayı seviyorlar."

Panele konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu(Bilkent Ünv.) , Doç. Dr. Mehmet Hanifi Bayram (Akdeniz Ünv.) ve Dr. Nevra Övünç Öztürk (Ankara Ünv.) katıldı.