Bakan Tekin: Okul yapmak istiyoruz, destek istiyoruz!

Bakan Tekin: Okul yapmak istiyoruz, destek istiyoruz!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada Türkiye’nin her yerinde yeni okullar yapmak istediğini ve bu konuda yerel yönetimlerden destek beklediğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Eskişehir’e geldi.

Bakan Tekin, valilik bahçesinde Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın tarafından karşılandı. Vali Aksoy’u makamında ziyaret eden Bakan Tekin, burada ‘İl Eğitim Değerlendirme’ toplantısına katıldı.

Eskişehir’deki eğitim öğretime ilişkin bilgiler veren Bakan Tekin, “2002-2003 eğitim öğretim yılında Eskişehir'deki toplam derslik sayısı, 4 bin 130. Şimdi ise inşaatı devam eden yatırım programında olanlar hariç toplam derslik sayımız 8 bin 292. Yani bu 20 yılda derslik sayısı, 2 kat artmış durumda. Bence bu çok önemli bir gösterge. Aynı rakam öğretmen sayısı için de geçerli. 2002-2003 eğitim öğretim yılında 6 bin 468 öğretmenimiz var. Şimdi ise 13 bin 135 öğretmenimiz var. Bu önemli, ortalama bir batı ülkesinde eğitim öğretimle ilgili istatistiklerde, göstergelerde bu türden büyük değişiklikler devrim olarak nitelendirilir. Biz çok fazla içinde yaşadığımız için bunun farkında değiliz belki, göremiyoruz. O yüzden bunu hatırlatmak gereği hissettim” ifadelerini kullandı.