Alanyalı Almanların "Acil Tahliye" Planı Hazır

Alanyalı Almanların "Acil Tahliye" Planı Hazır
Almanya muhtemel bir kriz durumunda Türkiye’de yaşayan yerleşik Almanları tahliye etmek için Acil Eylem Planı hazırladı.
Almanyanın Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu; ‘Türkiye ile yaşanacak herhangi bir kriz, önemli bir afet, Türkiye’de çıkabilecek iç karışıklık veya Türkiye’nin başka bir ülkeyle savaşa girmesi durumunda’ Türkiye’de yerleşik Alman vatandaşlarını tahliye etmek için Antalya’da 4 ayrı noktada toplanma bölgeleri tespit etti.
 
Antalya merkez dışında Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerinde bazı otelleri toplanma bölgesi olarak belirleyen Almanlar, sivil toplum kuruluşları ve kaymakamlıklardan da bilgi aldı. Alman orijinli sivil toplum kuruluşlarına bilgi veren yetkililer, talep gelmesi durumunda isteyen Almanları hemen uçakla tahliye edeceklerini ifade ettiler.
 
YERLEŞİK ALMANLAR TEDİRGİN 
Alman Parlamentosundan geçen sözde ‘Ermeni Soykırımı’ kararından sonra Türkiye ile yaşanan siyasi gerginlik Antalya’da yaşayan yaklaşık 10 bin Alman’ı tedirgin etti.
 
Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Fahri Yiğit, Alman Parlamentosundaki ‘soykırım’ kararından sonra çok sayıda Alman’ın kendilerine ulaştığını ve özür dilediğini aktardı. Antalya’da yaşayan Almanların konuya çok üzüldüğünü kaydeden Fahri Yiğit, Alman yetkililerin uzun zamandır olası bir kriz durumunda Alman vatandaşları ‘nasıl tahliye edeceklerine dair bir çalışma yaptığını doğruladı. Alman konsolosluğu ve büyükelçilik yetkililerinin kendileriyle de toplantı yaptığını belirten Yiğit, olası bir kriz durumunda Alman vatandaşlara en kısa sürede nasıl ulaşılacağının konuşulduğunu kaydetti.
 
ALMAN KİLİSESİNE TEHDİT TELEFONLARI 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir Alman vatandaşı son günlerde yaşanan siyasi gerilimlerden dolayı huzursuz olduklarını dile getirdi. Almanya’daki evini satarak 4 yıl önce Antalya’ya yerleştiğini anlatan vatandaş gerilimlerin devam etmesi durumunda yeniden Almanya’ya dönebileceğini ifade etti.
 
Öte yandan Alman Parlamentosunun kararından sonra Antalya’da yaşayan Almanların ibadet ettiği Nikolaus Kilisesi’ne tehdit telefonları geldiği iddia edildi. Konuyla ilgili kilise yetkilileri bilgi vermek istemedi.