Alanya'da büyük ulaşım projesine tepki! Uygulanabilirliği konusunda soru işaretleri var

Alanya'da büyük ulaşım projesine tepki! Uygulanabilirliği konusunda soru işaretleri var
Alanya Belediyesi'nin Yıldız Teknik Üniversitesi ile hazırladığı Ulaşım Master Planı, bazı meclis üyeleri tarafından eleştiriliyor. Projenin uygulanabilirliği ve katılımcı süreç konusunda soru işaretleri bulunuyor.

Alanya Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Ulaşım Master Planı, Belediye Meclisi'nde tartışmalara yol açtı. Meclis Üyeleri, projenin iyi niyetli bir çalışma olduğunu kabul etse de, uygulanabilirliği ve projeye dâhil edilmeyen paydaşların fikirlerinin alınıp alınmadığı konusunda endişelerini dile getirdi.

Şehir Plancısı ve Alanya, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Erkan Demirci, Alanya Belediyesi'nin bu tür bir master plan yapma yetkisinin olmadığını vurgulayarak, "Trafik sorununu çözmek adına iyi niyetli bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Ancak anladığım kadarıyla tüm yolların tek yönlü olması planlanmış. Bunun artısı olduğu kadar eksileri de olur. Bizler de dahil, kimsenin fikri alınmadan böyle bir çalışma yapılmış. Emek harcanmış, zaman harcanmış, bunlara elbette saygı duyuyorum. Mecliste yapılan sunum da çok tatmin edici olmadı" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, bu tür çalışmaların ortak akıl ile yapılması gerektiğini belirtirken, "Ortak akılla yapılmazsa bunun bir bedeli olur" ifadelerini kullandı.

CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, projenin hayata geçirilmesinin zor olduğunu, kurumlar arası iş birliği olmadan başarılamayacağını söylerken, İYİ Parti Meclis Üyesi Fikret Arık da projenin hemen uygulanmasının mümkün olmadığını belirterek, "Eksiklikler, hatalar olabilir. İyi düşünüp, en doğru kararı vermek lazım" dedi. Meclis Üyeleri, özellikle projede yer almayan kurumların ve paydaşların görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.