İngiliz emekli büyük ilgi gördü! Alanya'da 150 kiloluk halteri kaldırarak şov yaptı

İngiliz emekli büyük ilgi gördü! Alanya'da 150 kiloluk halteri kaldırarak şov yaptı
Alanya'da yaşayan 80 yaşındaki İngiliz Deniz Kuvvetleri'nden emekli olan David French, izleyenlerin alkışları ve tezahüratları eşliğinde 150 kilo ağırlığındaki halteri kolayca kaldırarak büyük bir şov gerçekleştirdi.

Alanya'da sık sık tatil yapan İngiliz emekli denizci David French, ve eşiyle birlikte kalıcı olarak Alanya'ya yerleşme kararı aldı. ALKÜ'de bir spor kulübü açarak gençlere bu sporu sevdirmeyi hedefleyen French, süper lüks bir daire satın alarak ilçede yerleşik hayata geçti.

Alanya'da bulunduğu otelde düzenlenen bir etkinlikte, David French, yatarak halter kaldırma şovu gerçekleştirdi. 130 kilo ile başladığı şovunu alkışlar eşliğinde sürdüren French, izleyenlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Daha sonra 150 kilo ağırlığındaki halteri rahatlıkla kaldıran French, turistlerden büyük alkış aldı.

80 yaşındaki French, 12 yıl boyunca İngiliz Deniz Kuvvetleri'nde çalıştığını ve emekli olduktan sonra çeşitli sporlarla uğraştığını ifade etti. Önceki rekorlarından biri olan bir uçağı kaldırarak tanınan French, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Alanya'da yaşamayı düşündüklerini belirtti.

David French'i Alanya'ya taşıyan iş insanı Serdar Uygun, French'e bir kupa takdim ederek, Avrupa'dan gelen tanınmış kişilerin Alanya'ya yerleşmesinin Türk turizmi ve tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Uygun, "Bu hedefle çok önemli bağlantılarımız var. Alanya'nın tanıtımına katkı yapmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.