Alanya'da kalp dayanmayacak yarış! İlk etap Belçikalı bisikletçinin oldu

Alanya'da kalp dayanmayacak yarış! İlk etap Belçikalı bisikletçinin oldu
58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na nefes kesen başlangıç! Jasper Philipsen'in muhteşem performansıyla başlayan yarış, bisikletseverleri adeta büyüledi. Philipsen'in zaferi, Tour of Türkiye'nin heyecanını zirveye taşıdı.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabı nefes kesen bir yarışa sahne oldu. Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen, Alanya'dan Antalya'ya uzanan 135 kilometrelik etabı zaferle tamamladı.

Türkiye'nin gururu olan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle başladı. Tour of Türkiye'nin ilk gününde, Alanya'dan Antalya'ya uzanan 135 kilometrelik etap heyecanı bisikletseverleri sardı.

JASPER PHİLİPSEN ZAFERLE BAŞLADI

Alpecin-Deceuninck takımının genç yeteneği Jasper Philipsen, Tour of Türkiye'nin ilk etabını kazanarak dikkatleri üzerine çekti. 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi, 2 saat 44 dakika 31 saniyelik derecesiyle zirveye çıktı.

PHİLİPSEN'DEN ZAFER AÇIKLAMASI

Zaferin ardından konuşan Jasper Philipsen, kazanmanın her zaman zor olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'deki üçüncü senem. Daha önce genellikle ikincilikler almıştım. Bugünkü etapta takımımla güzel bir çalışma yaptık. İyi zamanlama, iyi yer tutma ve zamanında yaptığımız atakla etabı almayı bildik." dedi.

POGACAR VE PHİLİPSEN ARASINDAKİ REKABET

Sloven bisikletçi Tadej Pogacar'ın 17 etap zaferine imza attığını hatırlatılan Philipsen, "Elimden geldiği kadar çok etap kazanmak istiyorum. Bu turdaki etaplara çalıştım. Diğer etaplarda da şansımı deneyeceğim." şeklinde konuştu. Ayrıca, Mark Cavendish'in sprint yapmasını beklememelerinin nedenini kazadan kaynaklandığını belirtti.

TÜRKİYE TURU SEVGİSİ

Jasper Philipsen, Türkiye Turu'nu sevdiğini ve bu organizasyona olan ilgisini dile getirerek, "Türkiye Turu, çok sevdiğim bir organizasyon. Buraya 3. kez geliyorum. Sezon başında takımıma buraya gelmek istediğimi söylüyorum." dedi.

Bu heyecan dolu günün ardından, Tour of Türkiye'nin diğer etapları da merakla bekleniyor. Bisikletseverler, yarışın kaderini belirleyecek sürpriz sonuçları görmek için nefeslerini tutuyor.