Bugün Günlerden Alanyaspor

Bugün Günlerden Alanyaspor
Bugün Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan takımımız Alanyaspor, tarihinde bugüne kadar kazanamadığı zorlu deplasmanda bir ilki başarmak istiyor.

Süper Lig'in 14. haftasında takımımız Alanyaspor, bugün saat 20.00'de Türk Telekom Stadyumu'nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Ligde 13 haftayı geride bırakan takımımız Alanyaspor'un, 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunuyor. Toplamda 22 puanı bulunan takımımız şu anda Süper Lig'de 5. sırada yer alıyor. Galatasaray'ın ise 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgisi bulunuyor. 20 Puanı bulunan sarı kırmızılı ekip Süper Lig'de 8. sırada bulunuyor.  Alanyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar toplam 6 kez karşı karşıya geldi. Oynanan bu mücadelelerden ise Galatasaray 5 kez galip ayrıldı, oynanan bir karşılaşma ise berabere bitti. Oynnan bu karşılaşmalarda Galatasaray, 20 kez gol atarken, takımımız Alanyaspor sadece 6 kez gol sevinci yaşadı. Alanyaspor'un en golcü ismi Papiss Cisse, Galatasaray karşısında cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Juanfran, Lokman Gör ve Tayfur Bingöl sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Bakasetas ve Welinton ise ceza sınırında bulunan futbolcular. Bu iki oyuncu, bu mücadelede sarı kart görmesi durumunda 15. haftada oynanacak olan Antalyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Kart cezası tamamlanan Junior Fernandes ile Ceyhun Gülselam ise teknik direktör Erol Bulut'un kadroya dahil etmesi durumunda forma giyebilecekler.

GALATASARAY SON DÖRT MAÇTIR KAZANAMIYOR

Galatasaray, bu sezon oynadığı maçlardan en son galibiyetini ise 9 Kasım'da oynadığı Gaziantep FK'ye karşı aldı. Galatasaray, daha sonra çıktığı 4 mücadelede ise 2 beraberlik, 2 mağlubiyet elde etti. Sarı-kırmızılılar, söz konusu maçlarda Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e ve Ziraat Türkiye Kupası'nda TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor'a mağlup olurken, ligde Trabzonspor ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Club Brugge ile berabere kaldı. Galatasaray, ligdeki 13 haftada kalesinde sadece 11 gol gördü. Galatasaray, bu performansıyla Süper Lig takımları arasında en az gol yiyen ekip ünvanını elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, ayrıca 13 haftada rakip fileleri de tam 14 kez havalandırdı.  Galatasaray'da Alanyaspor maçı öncesinde 2 futbolcu ise sarı kart sınırında bulunuyor. Younes Belhanda ile Adem Büyük, karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde 15. haftada sahasındaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında forma giyemeyecek. Radamel Falcao, Florin Andone, Christian Luyindama, Ryan Babel ve Sofiane Feghouli'nin ise sakatlıkları bulunuyor. Sakatlıkları geçen Şener Özbayraklı ve Mario Lemina'nın kadroda yer alması bekleniyor.

MÜCADELEYİ GALATASARAY'IN ŞANSLI HAKEMİ YÖNETECEK

Galatasaray - Alanyaspor karşılaşmasını FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Oynanacak olan mücadelede dördüncü hakem olarak Caner Ak görev alacak. Karşılaşmanın VAR hakemleri ise Cüneyt Çakır ve Bahattin Duran. Hakem Halil Umut Meler, daha önce hem Galatasaray'ın hemde Alanyaspor'un 12 defa maçını yönetti. Galatasaray, bu maçlarda hakem Halil Umut Meler ile hiç yenilmedi. Bu mücadelelerde Galatasaray 9 galibiyet, 3 beraberlik alırken, Alanyaspor 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 kez de yenilgi aldı.