Alanya'nın süper kahramanı! Milli takım yolunu gözlüyor

Alanya'nın süper kahramanı! Milli takım yolunu gözlüyor
Alanya'nın yetiştirdiği özel bir yetenek olan görme engelli Ragıp Ali Yaman, müzikteki virtüözlüğü ve spor alanındaki başarılarıyla adından söz ettiriyor. Genç yetenek, milli formayı hayal ediyor.

24 yaşındaki görme engelli Ragıp Ali Yaman, Alanya'da yaşayan bir yetenek. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde öğrenimine devam ediyor ve birçok müzik enstrümanını ustalıkla çalabiliyor.

MÜZİKTEKİ DAHİLİĞİ

Viyola, piyano, gitar, ney gibi birçok enstrümanı başarıyla çalabilen Ragıp, okulunda müziğe olan yeteneği ve başarısıyla öne çıkıyor. Özellikle viyolada klasik müzik çalışmalarına ağırlık veriyor.

GÖRME ENGELLİLERE ÖZGÜ SPORLAR: GOLBOL VE ATLETİZM

Ragıp Ali Yaman, görme engellilere özgü bir spor olan golbol ile ilkokul yıllarında tanıştı. Okul takımında gösterdiği başarılarla dikkat çekti ve Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü'nde golbol branşında spor kariyerine devam etti.

ATLETİZMDE PARLIYOR

Yaman, antrenörlerinin desteğiyle atletizme de ilgi göstermeye başladı. Sadece 3 ay gibi kısa bir sürede Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'na hazırlandı. İlk katıldığı şampiyonada 1500 metrede Türkiye üçüncüsü, 5000 metrede ise Türkiye ikincisi oldu.

AZİM VE MOTİVASYON

Ragıp, başarıya giden yolda antrenörleriyle yoğun bir antrenman programına tabi tutuluyor. Görme engeline rağmen azmi ve kararlılığıyla örnek bir sporcu oluyor.

HAYALLER VE GELECEK

Ragıp Ali Yaman, "Hem başarılı bir müzisyen hem de sporcu olabileceğime inanıyorum" diyor. En büyük hayali milli bir koşucu olmak ve Türkiye'yi temsil etmek.

Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Selçuk Özdemir, Ragıp'ın kısa sürede elde ettiği başarıları takdirle karşılıyor ve milli takıma girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor. Özdemir, Ragıp'ın fiziksel olarak atletizme çok uygun olduğunu ve doğal bir yeteneğe sahip olduğunu vurguluyor.