Muratpaşa'da mahalle sakinleri diken üstünde!

Muratpaşa'da mahalle sakinleri diken üstünde!
Antalya Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi’nde, ‘vakıf mülkiyeti’ nedeniyle bin 500’ün üzerinde mahalle sakini on yıllardır oturdukları evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızılarık, 22 bini aşkın nüfusu, ana ulaşım akslarına ve kent merkezine yakınlığıyla son yıllarda Muratpaşa’nın emlak değeri hızla artan mahallelerinden biri. Uzun yıllardır ‘vakıf mülkiyeti’ nedeniyle tapu sorunu yaşayan mahallede, bin 500’ün üzerinde mahalle sakini Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gönderdiği tahliye tebligatlarıyla diken üzerine yaşıyor. Vakıflar, 30 gün içinde mahalle sakinlerinin evlerinden çıkmalarını aksi takdirde ‘mülki amirlikçe’ tahliyenin yapılacağını birer birer bildiriyor.

‘BAĞ BAHÇE ETTİK’

Mahalle sakinlerinden Dudu Ünlü, 51 yaşında. Mahalleye 35 yıl önce ‘gelin geldiğini’ anlatırken severek yaşadığı mahallesini şimdi tek etmek zorunda kalacağını söyledi. 76 yaşındaki Döndü Dal ise, mahalleye ilk geldiğinde her yerin taştan, kayadan ibaret olduğunu anlattı. “Biz burayı bağ, bahçe ettik. Vergisini veriyoruz, Vakıflara” diyen Dal, evlerinden çıkmalarını isteyen tebligatları aldıkları günden bu yana uyku uyuyamadığını söyledi. Dal, “Yemin ederim, 10 dakika uykum yok. Yemin ederim yok. Ne yapacağız biz?” dedi.

‘BU FIRSATÇILIK’

Soykal Ünlü ise 50 yaşında. Vakıfların fırsatçılık yaptığını iddia eden Ünlü, “Evlerimize tebligat göndermekte. Bu tebligatın içeriği evlerinizi 30 gün içinde tahliye etmeniz isteniyor. Bizler çaresiziz” diye konuştu. 32 yaşındaki Yeşim Ünlü ise mahallede bir barınma mücadelesine dönüşen bu sürecin en geç isimlerinden. Yaklaşık 20 gün önce 5 komşusuna ‘Evlerinizi boşaltın’ diyen tebligatların geldiğini anlatan Ünlü, şunları söyledi:

“Olayın ciddiyetini biz o zaman fark ettik. Yıllardır mücadelenin bu noktaya geleceğini hiçbirimiz düşünmediğimiz için çok da aktif bir savunmaya geçmemiştik. Açıkçası hep başka taraflardan yönlendirildiğimiz için sürekli belediye üzerinde yoğunlaştık. Biz bu yoğunlaşmayı yaparken çok vakit kaybettik. Aslımda bizim asıl muhatabımız Vakıflarmış. Muratpaşa Belediyesi bununla ilgili birçok yazışma yapmış. Bunun belgelerini bize gösterdiler.”