Alanya'da ormanda fotokapan güvenliği sağlandı!

Alanya'da ormanda fotokapan güvenliği sağlandı!
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirli bölgelere yerleştirilen fotokapanlar sayesinde arazi bölgelerinde sürekli güvenlik sağlanıyor.

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirli bölgelere arazi koşullarında güvenlik sağlamak amacıyla fotokapanlar yerleştirildi. Hırsızlık, talan, kaçak ağaç kesimi ve kaçak avcılık gibi güvenlik konularında delil elde etmek için yerleştirilen fotokapanlar sayesinde suçlunun tespiti kolaylaşıyor. Özel ve riskli alanların korunması, izlenmesi ve kontrolü amacı ile sıklıkla kullanılıyor. Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, fotokapanların varlığının bile kötü niyetli kişilerin geri adım atmasında etkili olduğunu belirtti.

‘ADI KENDİNDEN BÜYÜK’

Sönmez açıklamasında; “Fotokapanın adı kendinden büyük desek doğru olur. Belli alanların izleniyor olması, fotokapan olmasının varlığı bile kötü niyetli insanlara korku ve endişe veriyor. Sayı olarak ele alırsak Alanya’da 2 adet, Avsallar’da 1 adet, Bayır’da 1 adet, Demirtaş’ta 1 adet, Güzelbağ’da 2 adet, Kartaldağı’nda 1 adet, Gedevet’te 1 adet, Mahmutlar’da 1 adet ve son olarak Alara’da 1 adet olmak üzere 11 adet fotokapan ile muhtelif yerlere yerleştirilmiş gözetleme yapılıyor” dedi.